Χειμερινό βουνό
Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Χειμερινό βουνό

Το απέραντο λευκό του χιονιού δίνει στα βουνά το χειμώνα, ένα ιδιαίτερα επιβλητικό χαρακτήρα. Αγέρωχες κορφές, ατέλειωτες οροσειρές, πανέμορφα δάση, εντυπωσιακοί παγετώνες, αλπικά λιβάδια και κάθετες ορθοπλαγιές συνθέτουν ένα κόσμο μαγικό! Τον κόσμο του βουνού.

Ορειβασία είναι η κίνηση στο βουνό σε ξερό ή χιονισμένο πεδίο, σε μικρές παρέες ή μεγαλύτερες ομάδες, με σκοπό την ανάβαση στις κορυφές. Για όσους την έχουν ήδη γνωρίσει, αποτελεί τρόπο και στάση ζωής καθώς καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά την σωματική άσκηση με την ζωή στη φύση και την ψυχική ανανέωση.

Στη σύγχρονη εποχή η ορειβασία διεξάγεται με πολλούς τρόπους, από τους πιο απλούς όπως είναι η ορεινή πεζοπορία μέχρι τους πιο σύνθετους όπως η αναρρίχηση βράχου και πάγου, ο αλπινισμός και οι αποστολές σε απομονωμένα βουνά με μεγάλο υψόμετρο. Το λιγότερο που μπορείτε να κερδίσετε από την ορειβασία είναι ψυχική ανανέωση, σωματική ευεξία και μοναδικές στιγμές συντροφικότητας και αλληλεγγύης που μόνο η ενέργεια του βουνού μπορεί να προσφέρει..


Διαθέσιμα προγράμματα

Σχολή Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού 2017


Ιανουάριος-Μάρτιος 2017
Διάρκεια: 5 σ/κ + 3 απογ.Τετ
Έναρξη: 17 Ιανουαρίου 2017
Δραστηρ: Χειμερινό Βουνό
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Κόστος: 350€

Όλυμπος-Εxpedition Training | Μάρτιος 2018


17-18-19 Μαρτίου 2018
Διάρκεια: 3 ημέρες (σ/κ/δ)
Δραστηρ: χειμερινό βουνό
Παροχ: εκπαίδευση+εξοπλισμός+2 δ/σεις+2 πρωϊνά+2 γεύματα
Κόστος: 150 €
Μεσσηνία Messinia