Χειμερινό βουνό
Αναρρίχηση βράχου
Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Αναρρίχηση βράχου

Η αναρρίχηση είναι ένα σπορ που όλοι λίγο-πολύ έχουμε δοκιμάσει υπό παιγνιώδη μορφή στην παιδική μας ηλικία και σε αντίθεση με την γενικότερη πεποίθηση, δεν εξαρτάται τόσο από την δύναμη μας, αλλά κυρίως από την τεχνική, τον τρόπο δηλαδή που κινείται ή ισορροπεί το σώμα μας πάνω στο ανάγλυφο του βράχου. Οι αναρριχητικές διαδρομές βαθμολογούνται με κλίμακες δυσκολίας ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε σε τι επίπεδό βρισκόμαστε. Όσο αυξάνει η δυσκολία τόσο μειώνονται και γίνονται μικρότερα τα πιασίματα και τα πατήματα ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και η κλίση του βράχου που μπορεί να είναι θετική, κάθετη ή αρνητική.

Η ασφάλιση γίνεται με τη βοήθεια σχοινιών τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέχουν τόσο στην ασκούμενη δύναμη κατά τη στιγμή της πτώσης του αναρριχητή, όσο και τις φθορές όταν το σχοινί έρχεται σε επαφή με το βράχο. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης το κράνος, η αναρριχητική ζώνη, διάφορα καραμπίνερ, ασφαλιστικές συσκευές, καταβατήρες, ιμάντες, κορδονέτα καθώς επίσης και αναρριχητικά παπουτσάκια με σόλα από κατεργασμένο καουτσούκ και ασύμμετρο σχήμα, με τα οποία μπορούμε να πατήσουμε ακόμα και σε πολύ μικρές προεξοχές του βράχου.

Βασική προϋπόθεση για την ασφαλή ενασχόληση μας με την αναρρίχηση, είναι η σύγχρονη και μεθοδική εκπαίδευση στα πλαίσια εγκεκριμένων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης σχολών.

Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων διεξάγεται τρείς φορές τον χρόνο: την άνοιξη (Μάϊος-Ιούνιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) σε δύο διαφορετικά τμήματα (Νοτίου & Βορείου Ελλάδος) και το καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος) στην Κάλυμνο, σε ένα ενιαίο ταχύρυθμο τμήμα που συνδυάζει την αναρρίχηση με τις διακοπές στο όμορφο νησί του Αιγαίου.

Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου διεξάγεται κάθε Φθινόπωρο (Οκτώβριος-Νοέμβριος) και περιλαμβάνει 9 ημέρες πρακτικής & θεωρητικής εκπαίδευσης σε αναρριχητικά πεδία της Νοτίου & Βορείου Ελλάδας όπως το Φλαμπούρι της Πάρνηθας, τα Μετέωρα, η Ζηλνιά Ολύμπου και η Βαράσοβα Αιτ/νίας.

Επίσης από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο οργανώνονται Αναρριχητικά Camps σε βουνά (Γκιώνα, Όλυμπος κ.α) ή αναρριχητικά πεδία (Βαράσοβα, Mετέωρα, Κάλυμνος κ.α) που σκοπό έχουν την περαιτέρω τεχνική βελτίωση των αποφοίτων.


Διαθέσιμα προγράμματα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου | Οκτώβριος 2017


Φθινοπωρινό τμήμα
Έναρξη: 7 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 9 ημέρες
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 350€

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου | Κάλυμνος Αύγουστος 2017


Καλοκαιρινό τμήμα 2017
Έναρξη: 31 Ιουλίου 2017
Διάρκεια: 8 ημέρες
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 350€

Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου | Νοέμβριος 2017


Φθινοπωρινό τμήμα 2017
Έναρξη: Νοέμβριος 2017
Διάρκεια: 10 ημερες
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Εμπειρία: Σχ. Αναρ. Αρχαρίων
Κόστος: 350€
Μεσσηνία Messinia