Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία
Διάσχιση φαραγγιού
Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Διάσχιση φαραγγιού

Βυθισμένα στους μύθους για ξωτικά και νεραΐδες, τα φαράγγια παρέμεναν για χιλιετίες άγνωστα και αδιαπέραστα από τον άνθρωπο. Η Ελλάδα χώρα κατ' εξοχήν ορεινή, προσφέρει στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας ένα πλούσιο ανάγλυφο γεμάτο φαράγγια που περιμένουν για να μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους: κρυστάλλινα νερά, καταρράκτες, κάθετα πλάγια τοιχώματα, μαγευτικά τοπία συνθέτουν ένα περιβάλλον φυσικό και μοναδικό.

Το canyoning είναι ένα σύνθετο ορεινό άθλημα καθώς οι δυσκολίες που αφορούν την κάθετη πορεία, προστίθενται σ' εκείνες που έχουν να κάνουν με την επαφή με το υγρό στοιχείο, όπως οι καταρράκτες και οι στρόβιλοι των νερών. Συνδυάζει ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση, τυρολέζικές τραβέρσες, ραπέλ σε καταρράκτες, περάσματα ποταμού, χειρισμούς σχοινιών, διαβίωση στο ύπαιθρο, κολύμπι καθώς επίσης «τσουλήθρες» και άλματα στο νερό (jumps) από ελεγχόμενο ύψος, όταν συναντάμε καταρράκτες.

Οι τεχνικές και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι συγγενικός μ' αυτόν της σπηλαιολογίας. Η πρόσβαση και η επιστροφή από τα φαράγγια μέσα από μονοπάτια και ορεινά περάσματα απαιτούν ορειβατική εμπειρία ενώ το «διάβασμα» της ροής του νερού (σιφώνια-τρύπες κλπ.) μας παραπέμπει σε δραστηριότητες υγρού στοιχείου όπως το κανό-καγιάκ και το hydrospeed. Αν μη τι άλλο, η ευχαρίστηση μιας κατάβασης σε φαράγγι είναι στενά συνδεδεμένη με την εικόνα της παρθένας φύσης που έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αλώβητη!


Διαθέσιμα προγράμματα

Canyoning στην Ευρυτανία | Ιούνιος 2017


Ιουνίος 2017
Τόπος: Ευρυτανία
Δραστήρ: διάσχιση φαραγγιών
Φαράγγια: Βαθύρεμα/Ροσκά/Χαλικόρεμα
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Παροχ: κατάβαση+εξοπλισμός
Κόστος: 60€ / 110€ / 140€
Μεσσηνία Messinia