Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας
Ορεινή πεζοπορία
Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Ορεινή πεζοπορία

Η γοητεία που ασκεί το βουνό και οι ομορφιές του είναι τόσο παλιά, όσο και η ίδια η φύση. Ορεινή πεζοπορία είναι το περπάτημα στο βουνό από μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά και δεν παρουσιάζουν τεχνικές δυσκολίες. Είναι η διάσχιση ή η περιπλάνηση μας στην ορεινή φύση χωρίς να μας ενδιαφέρει απαραίτητα η ανάβαση στις κορυφές.

Συνδυάζει αρμονικά την ήπια αερόβια άσκηση με την πνευματική χαλάρωση και την απόλαυση της φύσης με την περιήγηση στην ορεινή ύπαιθρο μέσα από χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς. Περπατώντας σε παλιούς δρόμους, λιθόστρωτα ή απλά μονοπάτια, μέσα σε δάση, σε υγρές ρεματιές ή σε πλαγιές με μαγευτική θέα, η ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει σε όλους.

Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Φυσικά υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας για κάθε διαδρομή και καλό θα είναι ένας αρχάριος να ξεκινά με ήπιες διαδρομές. Η πεζοπορία μπορεί να γίνει σε δάσος ή σε φαράγγι, δίπλα ή μέσα στην κοίτη κάποιου ποταμού ή κοντά σε χωριά.

 


Διαθέσιμα προγράμματα

Σχολή Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού 2017


Ιανουάριος-Μάρτιος 2017
Διάρκεια: 5 σ/κ + 3 απογ.Τετ
Έναρξη: 17 Ιανουαρίου 2017
Δραστηρ: Χειμερινό Βουνό
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Κόστος: 350€
Μεσσηνία Messinia