Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

e-mountains

• Αναρρίχηση (4)

• Αντοχή υλικών (7)

• Βιβλιογραφία (2)

• Βιογραφικά (3)

• Canyoning (2)

• Εξοπλισμός Αναρ (7)

• Εξοπλισμός Ορειβ (10)

• Καταφύγια (2)

• Σύλλογοι (3)

Παναγιώτης Κοτρωνάρος

← πίσω
Διπλωματούχος Οδηγός Βουνού, Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, ο Παναγιώτης ήταν ο αρχηγός της πρώτης Ελληνικής αποστολής, που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το EVEREST!! Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανολόγος και είναι κάτοχος διπλώματος Προπονητή Αθλημάτων, όμως το πάθος του για τα βουνά και τη ζωή στη φύση τον έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ορειβασία.

Σήμερα με περισσότερα από 20 χρόνια δράσης στο βουνό, έχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό αναρριχήσεων σε πάγο, βράχο και μεικτό πεδίο, εξερευνήσεων φαραγγιών, διασχίσεων με ορειβατικά σκι και ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάϊα (Everest 8.848m, Cho Oyu 8.201m, Dhaulagiri 8.167m, Shisha Pangma 8.046m κ.α). Από το 1997 μέχρι σήμερα διδάσκει ανελλιπώς τις τεχικές ορειβασίας-αναρρίχησης και ορεινής διάσωσης σε ομοσπονδιακές σχολές ορειβατικών συλλόγων. Στο διάστημα αυτό έχει εκπαιδεύσει πολλά κλιμάκια εργαζομένων σε εργασίες μεγάλου ύψους, έχει εργαστεί ώς τεχνικός ασφαλείας εργοταξίων (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ανεμογεννήτριες κλπ) και έχει διατελέσει (2007-2011) υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (EMAK).
hilton_08sept
Δεινός ομιλητής (Everest Speaker), έχει πάρει μέρος με επιτυχία ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια εταιριών, με στόχο την ενδυνάμωση των στελεχών τους σε συνθήκες πρωτόγνωρης δυσκολίας και έχει οργανώσει αντίστοιχες δραστηριότητες team building. To 2001 ίδρυσε τη Σχολή Ορεινών Αθλημάτων BASE CAMP και είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την προώθηση και την υλοποίηση προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού, ταξιδιών περιπέτειας και ορειβατικών αποστολών σε κάθε γωνιά της γης. Η φιλοσοφία του σχετικά με τις υπαίθριες δραστηριότητες είναι απλή και αποδίδεται γλαφυρά με τη φράση "Ταυτίσου με τη ΦΥΣΗ" που συχνά χρησιμοποιεί στις συζητήσεις με τους μαθητές του. Γνωρίζει 2 ξένες γλώσσες.

 

 

 

 

 

 

 


← πίσω
Σχετικές φωτογραφίες
Μεσσηνία Messinia