Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

προφίλ

← πίσω
Το BASE CAMP δημιουργήθηκε το 2001 από τον αρχηγό της Εθνικής μας αποστολής στο Everest, Εκπαιδευτή Ορειβασίας της ΕΟΟΑ και Οδηγό Βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, με σκοπό την εκπαίδευση στα ορεινά αθλήματα, την οργάνωση ταξιδιών περιπέτειας καθώς και την διεξαγωγή ορειβατικών αποστολών σε βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο (Great Summits World Tour).

Κύρια αντικείμενα εργασιών
• Εκπαίδευση στις τεχνικές της ορειβασίας, αναρρίχησης, διάσχισης φαραγγιών, ορειβ σκι και ορεινής διάσωσης

• Ορειβατικές αποστολές διασυλλογικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάβαση σε βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο
• Ταξίδια δράσης & περιπέτειας με εξερευνητικό, εθνολογικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό ενδιαφέρον

• Ασφάλεια, εκπαίδευση και διεξαγωγή εργασιών σε μεγάλο ύψους (πυλώνες, γέφυρες, ανεμογεννήτριες κλπ)

• Σεμινάρια κινητοποίησης και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, Everest Power Talk & Everest Power Workshop.

Θεσμικά πλαίσια
: Οι σχολές ορειβασίας & αναρρίχησης που διευθύνει ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος διοργανώνονται από ορειβατικούς συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΟΑ, η οποία παρέχει και την πιστοποίηση στους απόφοιτους. Τα ταξιδιωτικά προγράμματα  διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο BASE CAMP TRAVEL (ΕΟΤ: 0206E6000040760).

Συνεργάτες: Αλέκος Ασημακόπουλος (αναρρίχηση), Άκης Παρούσης (ορειβ σκί), Παύλος Τσιαντός (ορειβασία), Μιχάλης Στύλλας (ορειβασία), Νίκος Τόδουλος (ορεινή πεζοπορία, MTB), Κώστας Τσούλκας (sport climbing), Αλεξάνδρα Κουκούτση (ιατρική βουνού), Γιώργος Ανδρέου (canyoning), Σούλης Αποκρεμιώτης (canyoning).

Στατιστικά: Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 16 σχολές ορειβασίας, 37 σχολές αναρρίχησης και 5 σχολές διάσχισης φαραγγιών με περισσότερους από 700 απόφοιτους, καθώς επίσης 40 ταξίδια περιπέτειας και ορειβατικές αποστολές στα Iμαλάϊα (Island Peak), την Λ.Αμερική (Aconcagua), τις Άλπεις (Mont Blanc-16 φορές), τον Καύκασο (Elbrus-5 φορές), την Τουρκία (Ararat), την Αφρική (Kilimanjaro-6 φορές & Mt.Kenya-1 φορά), το Κιργιστάν (Lenin Peak), το Μαρόκο (Atlas-3 φορές), τη Μαλαισία (Βόρνεο), το Vietnam (Fancipan) και πολλές αποδράσεις στην Ελλάδα για πεζοπορία, rafting, canyoning, sea kayak κλπ.

Web: Τα κείμενα και την ύλη του basecamp.gr επιμελείται προσωπικά ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος. Σκοπός του δημιουργού της σελίδας, είναι εκτός από δικτυακός τόπος προβολής των προγραμμάτων του BaseCamp, να αποτελέσει μέσο επικοινωνίας αλλά και πηγή τεχνικών γνώσεων, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους όσους αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες, μέσα από την ενότητα e-mountains. Για οποιοδήποτε σχόλια, παρατήρησεις, κείμενα, φωτογραφίες καθώς και εντυπώσεις από ταξίδια, αποστολές ή σχολές που πήρατε μέρος και θα μπορούσαν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας, παρακαλούμε στείλτε email στο info@basecamp.gr.

Μεσσηνία Messinia