Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου
Ταξίδια περιπέτειας
Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Αφρική-Kilimanjaro | Φεβρουάριος 2017

← πίσω

Ορειβατική αποστολή στην καρδιά της μαύρης ηπείρου με στόχο την ανάβαση στο όρος Kilimanjaro και σαφάρι παρατήρησης άγριων ζώων (λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκεροι κλπ) στις σαβάνες Τανζανίας-Κένυας. Το Kilimanjaro βρίσκεται στην Τανζανία κοντά στα σύνορα με την Κένυα και με 5.896m ύψος είναι το ψηλότερο βουνό στη γη (για την ακρίβεια ηφαίστειο) που δεν ανήκει σε οροσειρά καθώς και το ψηλότερο της Αφρικανικής ηπείρου. Η ανάβαση θα γίνει από την διαδρομή Mashame η οποία παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη φυσικής ομορφιάς ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα για καλύτερη προσαρμογή και εγκλιματισμό στο μεγάλο υψόμετρο. Θα γίνουν συνολικά 6 διαν/σεις στο βουνό, ώστε να μπορέσουν να εγκλιματιστούν ομαλά όλοι οι συμμετέχοντες, με ημέρα κορυφής την 6η ή 7η ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Το Kilimanjaro είναι το βουνό όπου συναντά κανείς όλες της κλιματικές ζώνες που υπάρχουν στον πλανήτη. Η ανάβαση ξεκινά διασχίζοντας το τροπικό rainforest (1η-2η μέρα), συνεχίζει στην Αλπική έρημο (3η-5η μέρα) και καταλήγει στους επιβλητικούς παγετώνες του κρατήρα Kibo (6η-7η μέρα), τους μοναδικούς σε τέτοια έκταση που υπάρχουν στον Ισημερινό της Αφρικής. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με διήμερο σαφάρι στην Αφρικανική σαβάνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον λιοντάρια, ζέβρες, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις κ.α. αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής της περήφανης αφρικανικής φυλής Massai. Η αποστολή οργανώνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται για 7η φορά από το ταξιδιωτικό γραφείο Base Camp Travel (ΕΟΤ 0206E60000407601) με αρχηγό τον οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17.02.2017 Αθήνα - Ναϊρόμπι
Συνάντηση στις 10.00πμ στο αεροδόμιο Ελ.Βενιζέλος και πτήση με Qatar Airways για Doha στις 12.20μμ. Άφιξη στην Doha στις 17.30πμ και πτήση για Ναϊρόμπι στις 19.40μμ.

18.02.2017 Ναϊρόμπι - Moshi
Άφιξη νωρίς το πρωί (00.50πμ) στο Ναϊρόμπι. Διατυπώσεις στο αεροδρόμιο για την έκδοση visas εισόδου στην Κένυα και στη συνέχεια επιβίβαση σε ναυλωμένο λεωφορείο (minibus). Νυχτερινό ταξίδι προς Τανζανιά όπου και άφιξη στα σύνορα νωρίς το πρωί. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα Κένυας-Τανζανίας, συνεχίζουμε για την πόλη Moshi που βρίσκεται στις παρυφές του Kilimanjaro. Άφιξη το πρωϊ στο Moshi και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Keys Hotel. Ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης στο Moshi. Το απόγευμα διευθέτηση του εξοπλισμού μας για την ανάβαση. Διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με δείπνο & πρωινό.

19.02.2017 Moshi - Mashame Gate - Mashame Camp
Μεταφορά στην είσοδο Mashame Gate του εθνικού πάρκου του Kilimanjaro (1.950m). Πεζοπορία 5-6 ώρες στη ζούγκλα μέχρι το Mashame Camp (3.100m). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Η κατασκήνωση θα έχει ετοιμαστεί από το προσωπικό της αποστολής, το οποίο θα έχει και την φροντίδα της ετοιμασίας των γευμάτων καθώς και της μεταφοράς του εξοπλισμού (αντίσκηνα, υπνόσακοι κλπ).

20.02.2017 Mashame Camp - Shira Camp
Προοδευτική ανάβαση σε 5-6 ώρες ως το Shira Camp (3.840m).

21.02.2017 Shira Camp - Baranco Camp
Ανάβαση στο Lawa Tower (4.600m) και κατάβαση στο Baranco Camp (3.950m). Συνολικός χρόνος πορείας 5-6 ώρες. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον εγκλιματισμό αφού θα ανέβουμε σε υψόμετρο ίσο με το υψόμετρο της τελευταίας πριν την κορυφή διανυκτέρευσης.

22.02.2017 Baranco Camp - Karanka Camp
Πεζοπορία 4-5 ώρες με αργό ρυθμό μέχρι το Karanka Camp (4.040m).

23.02.2017 Karanka Camp - Barafou Camp
Πεζοπορία 4-5 ώρες με αργό ρυθμό μέχρι το Barafou Camp (4.600m) που βρίσκεται στις παρυφές του ηφαιστειακού κρατήρα Kibo. Πανοραμική θέα της κορυφής Mawenzi. Ανάπαυση με έμφαση στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού και προετοιμασία για την ημέρα κορυφής.

24.02.2017 Barafou Camp - Uhuru Peak - Mweka Camp
Αναχώρηση για την κορυφή με φακούς κεφαλής στις 01.00πμ. 6ωρη ανάβαση έως το Stella Point (5.735m) που βρίσκεται στο χείλος του κρατήρα της κορυφής και από μακριά μοιάζει ως το ψηλότερο σημείο του βουνού. Η ανατολή του ηλίου από αυτό το σημείο είναι κάτι το μοναδικό! Από το Stella Point συνεχίζουμε για άλλες 2 ώρες κατά μήκος του κρατήρα μέχρι την ψηλότερη κορυφή Uhuru Peak (5.896m). Κατάβαση στο Barafou Camp για το γεύμα και στη συνέχεια κατάβαση ως το Mweka Camp (3.000m) για διανυκτέρευση. Συνολικός χρόνος πορείας την ημέρα κορυφής 12-13 ώρες.

25.02.2017 Mweka Camp - Mweka Park Gate - Moshi
Κατάβαση μέσα σε τροπικό δάσος ώς την είσοδο του Mweka Park (2-3 ώρες). Στη συνέχεια μεταφορά με minivan στο ξενοδοχείο Keys Hotel στην πόλη Moshi όπου έχουμε αφήσει τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε για το βουνό. Μετά από σύντομη ξεκούραση για ανασύνταξη θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Moshi. Το απόγευμα περιήγηση στην πόλη ή ξεκούραση. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Keys Hotel σε δίκλινα δωμάτια με δείπνο & πρωϊνο.  Παρατήρηση: Η σημερινή 9η μέρα δύναται να αποτελέσει (μετά από συννενόηση με τον αρχηγό της αποστολής) και επιπλέον ημέρα κορυφής, εάν κατά την 8η μέρα λόγω κακοκαιρίας δεν πραγματοποιηθεί η ανάβαση στην κορυφή. Στη περίπτωση αυτή οι ορειβάτες θα παραμείνουν στο Barafou camp για μια ακόμη ημέρα και θα προσπαθήσουν την ανάβαση στην κορυφή σήμερα. Στη συνέχεια θα κατέβουν στο Mweka camp για το μεσημεριανό διάλλειμα και από εκεί θα συνεχίσουν για το Mweka Park Gate (3 ώρες επιπλέον πεζοπορία). Τέλος από εκεί θα μεταφερθούν στο Moshi (Keys Hotel) ώστε να συνεχίσουν κανονικά το υπόλοιπο πρόγραμμα.

26.02.2017 Moshi - Abosheli Park
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά, αναχώρηση οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Amboseli (3,5 ώρες). Διασχίζουμε την αφρικανηκή σαβάνα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Άφιξη στο πολυτελές Sentrim Resort για το γεύμα. Στο Ambosheli θα ζήσουμε για δύο ημέρες στους ρυθμούς της αφρικανικής σαβάνας, παρατηρώντας από κοντά λιοντάρια, ελέφαντες, αντιλόπες, ρινόκερους, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις κ.α με τη μοναδική θέα στις χιονισμένες κορυφές του Kilimantzaro! Επιστροφή στο resort μετά το απογευματινό σαφάρι για δείπνο και διανυκτέρευση.

27.02.2017 Abosheli Park - Ναϊρόμπι
Πρωινό ξύπνημα στις 06.00πμ για να απολαύσουμε τον ήλιο να ανατέλει στον ορίζοντα της σαβάνας και τα άγρια ζώα να αναζητούν την τροφή τους. Επιστροφή στο Sentrim resort για το πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για το Ναϊρόμπι. Στην πορεία θα επισκεφτούμε τα χωριά των Massai όπου θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής της περήφανης αυτής φυλής και θα τους δούμε να χορεύουν κάνοντας μεγάλα άλματα τον εντυπωσιακό "χορό του κυνηγιού". Το απόγευμα άφιξη στο Ναϊρόμπι για το εορταστικό δείπνο (gala dinner) στο περίφημο Carnivore, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αφρικής. Απονομή διπλωμάτων-πιστοποιητικών ανάβασης του βουνού από τον αρχηγό της απόστολής.

28.02.2017 Ναϊρόμπι - Ελ. Βενιζέλος
Μετά το εορταστικό δείπνο μετάβαση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι και πτήση με Qatar Airways για Doha στις 01.50πμ. Άφιξη στην Doha στις 06.45πμ και πτήση για Αθήνα στις 13.20πμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 17.20μμ. Λήξης ταξιδιού.

Κόστος: 3.490 €

Περιλαμβανονται:

• Έλληνας αρχηγός αποστολής 
• αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ναϊρόμπι με Qatar Airways (μέσω Doha) με επιστροφή
• φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
• όλες οι μετακινήσεις, από/προς αεροδρόμια, εισόδους εθνικών πάρκων, σαφάρι κλπ
• 1 πλήρες πρωινό στην Arusha στο ξενοδοχείο Impala, την 1η μέρα πηγαίνοντας για Moshi
• 2 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Keys Hotel στην πόλη Moshi, σε δίκλινα δωμάτια με δείπνο & πρωινό
• 6 διαν/σεις σε αντίσκηνα των δύο ατόμων κατά την διάρκεια της ανάβασης στο βουνό
• 1 γεύμα σε παραδοσιακό εστιατοριο στo Moshi, μετά το βουνό
• 1 διαν/ση στο πολυτελές Sentrim Resort στη σαβάνα του Abosheli με δείπνο & πρωινό
• κατασκηνωτικός εξοπλισμός όπως αντίσκηνα ύπνου δύο ατόμων, σκηνή-τραπεζαρία, μαγειρικά σκεύη, πτυσόμενα τραπέζια, σκαμνιά κ.α (εκτός από υπνόσακους & κάριματ)
• μάγειρας & βοηθός μάγειρα που θα έχουν αποκλειστικά την φροντίδα της διατροφής μας (πρωινό, γεύμα, δείπνο) καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής μας στο βουνό
• δυνατότητα επιλογής vegetarian food για όσους/ες το επιθυμούν
• μεταφορά & παροχή εμφιαλωμένου νερού στο βουνό, 3lt ανά ημέρα, ανά άτομο
• σνακς, τσάϊ και καφές χωρίς περιορισμό κατά την διάρκεια της παραμονής στο βουνό
• εορτασικό δείπνο με απεριόριστη ποσότητα φαγητού στο διάσημο Αφρικάνικο εστιατόριο Carnivore
• όλες οι άδειες εισόδου στα Εθνικά πάρκα (ορειβατών & προσωπικού)
• όλες οι άδειες κατασκήνωσης στο βουνό (ορειβατών & προσωπικού)
• Κενυάτες & Τανζανοί οδηγοί βουνού (αγγλόφωνοι) (αναλογία 1 ανά 2 άτομα)
• Τανζανοί αχθοφόροι για τη μεταφορά του εξοπλισμού στο βουνό (αναλογία 4 ανά άτομο)
• ασύρματες επικοινωνίες στο βουνό
• ασφάλεια διάσωσης στο βουνό (τοπικοί Rangers National Park)
• ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
• ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
• καθημερινή μέτρηση της οξυγόνωσης με παλιμικό οξύμετρο & έλεγχος του Lake Louize System
• εγχειρίδιο τσέπης για την πρόληψη της νόσου του υψομέτρου ("Ταξιδεύοντας σε μεγάλο Υψόμετρο")
• αναμνηστικό δίπλωμα (πιστοποιητικό ανάβασης στο Kilimanjaro)

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

- visa εισόδου στην Κένυα (50$) (πληρώνεται επί τόπου στο αεροδρόμιο του Nairobi)
- visa εισόδου στην Τανζανία (50$) (πληρώνεται επί τόπου στα σύνορα Κένυας-Τανζανίας)
- αναψυκτικά, οινοπνευματώδη ποτά & εμφιαλωμένα νερά (περιλαμβάνονται στο βουνό)
- φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών ή ξεναγών (συνολικά 120$)
- ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος ή να ενημερωθείτε εκτενέστερα για το συγκεκριμένο ταξίδι συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας η οποία βρίσκεται πάνω δεξιά στην παρούσα σελίδα. Η συμπλήρωση της φόρμας αυτής δηλώνει το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ΔΕΝ είναι δεσμευτική για τη συμμετοχή σας.

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής το αργότερο 60 ημέρες πριν την αναχώρηση, ίση τουλάχιστον με το 40% του συνολικού κόστους (1.400€) , στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank 501-002-310-005-660 (IBAN: GR4701405000501002310005660). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξωφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις, το αργότερο 15 ημέρες πριν την αναχώρηση με κατάθεση στον παραπάνω λογαριασμό. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Ακυρώσεις

Α) Έως 60 ημέρες πριν την αναχώρηση: Επιστροφή ολόκληρου του ποσού που έχετε καταβάλει
Β) 60-15 ημέρες πριν την αναχώρηση: Παρακρατείται το 20% του συνολικού κόστους του ταξιδιού
Γ) 15-1 ημέρες πριν την αναχώρηση: Παρακρατείται το 70% του συνολικού κόστους του ταξιδιού

Συμμετοχές

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι είναι 8 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο

Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές

Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Προτεινόμενος εξοπλισμός για το ταξίδι και την ανάβαση στο Kilimanjaro:

Ρουχισμός
- Άρβυλα για ορεινή πεζοπορία (ανθεκτικά μποτάκια trekking)
- Αθλητικά παπούτσια ή σανδάλια
- Γκέτες (για χιόνια & λάσπες)
- Ελαφρύ πανελόνι trekkking & πουκάμισο (για πεζοπορία σε ζεστές συνθήκες)
- Θερμοεσώρουχα πάνω & κάτω (1-2 ζεύγη)
- Fleece 200άρι ή 300άρι (polartec)
- Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ και παντελόνι
- Σκούφος & μπαλακλάβα (full-face σκούφος)
- Γάντια αδιάβροχα (τύπου gortex) με δάχτυλα ή χούφτες (1 ζεύγος)
- Γάντια λεπτά, fleece (1 ζεύγος)
- Κάλτσες χειμερινού βουνού (1 ζεύγος)
- Κάλτσες ορεινής πεζοπορίας (2-3 ζεύγη)
- Καπέλο & μαντήλι για προστασία από τον ήλιο και τη σκόνη
- Πουπουλένιο μπουφάν (βέστα) ή δεύτερο χοντρό fleece
- Μαγιό (για κολύμπι στην πισίνα του Kibo resort)

Γενικής χρήσης
- Αδιάβροχος σάκος μεταφοράς εξοπλισμού 60-90lt (θα μεταφερθεί από τους βαστάζους)
- Σακίδιο 25-45lt για τη μεταφορά του ατομικού μας εξοπλισμού κατά την πεζοπορία
- Σακίδιο πόλης, για όσα πράγματα ΔΕΝ χρειάζεστε να μεταφερθούν στο βουνό
- Μπατόν
- Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
- Αλουμινοκουβέρτα
- Παγούρι 1-1.5lt
- Θερμός 0,5-1lt (για ζεστό ρόφημα)
- Γυαλιά ηλίου (κατηγορία προστασίας 3 ή 4)
- Σουγιάς (ελαφρύς)
- Πυξίδα, χάρτης, ταξιδιωτικός οδηγός
- Σφυρίχτρα
- Κυάλια (προεραιτικά, για το σαφάρι)
- Φωτογραφική μηχανή με φορτιστή, εφεδρικές μπαταρίες & memory stick
- Ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήριο με περιθώριο λήξης τουλάχιστον 6μήνες)

Ατομικό Φαρμακείο
- Αντισηπτικό υγρό σαπούνι για τα χέρια (δεν χρειάζεται ξέβγαλμα)
- Ελαστικός επίδεσμος (8-12cm)
- Μικρό Bedadin 30ml (γενικό αντισηπτικό)
- Αποστειρωμένες γάζες μεσαίου μεγέθους 15x30cm (3-4 τεμάχια)
- Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
- Compeed (φουσκάλες στα πόδια - 1 κουτί)
- Αλοιφή Gehwol (προστασία από φουσκάλες στα πόδια & κρυοπαγήματα)
- Κρέμες: αντηλιακή (δείκτης 50), χειλιών & προστασίας από τα κουνούπια
- Παυσίπονα: Depon ή/& Panadol (10 ταμπλέτες)
- Αντιφλεγμονώδη: Ponstan (10 ταμπλέτες)
- Αντιδιαρροϊκά: Imodium ή/& Ersefuryl (1 κουτί)
- Αντιβιοτικά: Augmentin ή/& Zinadol ή/& Ciproxin (1 κουτί)
- Πρόληψη κατά ελονοσίας: Mallaron (1 κουτί)
- Κολύριο (π.χ Decadron)
- Ηλεκτρολύτες: Almora ή Isostar (πρόληψη αφυδάτωσης)
- Βιταμίνη C (αναβράζοντα δισκία)
- Προσωπικά φάρμακα

Κατασκηνωτικό υλικό
- Αντίσκηνα (παρέχονται από τους διοργανωτές)
- Υπνόσακος (τουλάχιστον -5 C comfort)
- Κάριματ (στρωματάκι ύπνου)
- Είδη υγιεινής (πετσέτα, χαρτί υγείας κ.α)

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι επικοινωνήστε με τo Base Camp στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: mountains@basecamp.gr.

 

 

Με μια ματιά 17-28 Φεβρουαρίου 2017
Βουνό: Kilimanjaro 5.896m
Διάρκεια: 12 ημέρες (2 σ/κ)
Δραστηρ: ορ.πεζοπορία & safari
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 3.490€

Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

e-book: Ταξιδεύοντας σε μεγάλο υψόμετρο
Μεσσηνία Messinia