Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Σουηδία-Kungsleden Trekking | Ιούνιος 2017

← πίσω

Το Kunggsleden γνωστό και σαν «το μονοπάτι του βασιλιά», είναι το πιο φημισμένο μονοπάτι μεγάλης απόστασης (long distance trail) στην Σουηδία και αποτελείται από τέσσερα τμήματα. Το μονοπάτι διασχίζει κάθετα την Σουηδία με κατεύθυνση από τον βορρά προς τον νότο κατά μήκος των συνόρων με την Νορβηγία. Οδηγεί από το Abisko στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας στην Hemavan στο Νότο. Εμείς θα πεζοπορίσουμε στο βόρειο και πιο όμορφο τμήμα του μονοπατιού και ταυτόχρονα θα ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή της Σουηδίας Kebnekaise, 2117μ. και θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής πάνω από τις βουνοκορφές. Θα περάσουμε από τα ομορφότερα μέρη του μονοπατιού. Κινούμαστε αρχικά μέσα από αρκτικά ελατοδάση και στην συνέχεια πάνω από την κορυφογραμμή των δέντρων διασχίζοντας μεγάλες ορεινές κοιλάδες,  υψηλά οροπέδια, αλπικά ποτάμια και γαλήνιες λίμνες. Το εντυπωσιακό αλπικό σκηνικό, η πανέμορφη αρκτική φύση, τα βουνά της αρκτικής Σουηδίας, οι χιονοσκέπαστες επιβλητικές κορυφές, οι αλπικές πεδιάδες, οι λίμνες και τα νερά ποταμών που το χειμώνα σχηματίζουν πάγο-καταρράκτες συνθέτουν αυτό το αρκτικό μωσαϊκό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος σε κάποιο ταξίδι περιπέτειας, επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
16 Ιουνίου - 25 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και θα οριστικοποιηθεί 2 μήνες πριν την αναχωρηση

1η μέρα: Πτήση από Αθήνα και μεταφορά από το αεροδρόμιο προς την Kiruna. Διανυκτέρευση στον τοπικό ξενώνα.

2η μέρα: Μεταφορά οδικώς στον Ορειβατικό σταθμό Abisko προχωράμε στην προετοιμασία της πεζοπορίας μας. (Δ)

3η μέρα: Μεταφορά οδικώς στον Ορειβατικό σταθμό Abisko προχωράμε στην προετοιμασία της περιοδείας μας. Ξεκινάμε το ταξίδι μας από τον εθνικό δρυμό Abisko μέχρι την ομώνυμη λίμνη, στο νότιο άκρο της λίμνης θα βρούμε το καταφύγιο μας, Abiskojaure όπου θα περάσουμε την πρώτη νύχτα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο καταφύγιο. 15χλμ / 4-5 ώρες.

4η ημέρα: Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα προς τις  χιονισμένες κορυφές, τις βραχώδεις πλαγιές και κοιλάδες. Για πρώτη φορά συναντάμε κάποιας μορφής βλάστηση καθώς  στο μέρος αυτό αναπτύσσονται αρκτικές σημύδες. Σήμερα διασχίζουμε ένα αρκτικό δάσος πριν φτάσουμε στους πρόποδες του βουνού Adnetjarro στις λίμνες Miesko Rade και Alis. Λίγο αργότερα φτάνουμε στο καταφύγιο Alesjaure  όπου θα περάσουμε την νύχτα.  Δυνατότητα για σάουνα με επιπλέον χρέωση. 20χλμ / 5-6 ώρες.

5η μέρα: Η πορεία μας συνεχίζεται διασχίζοντας την εντυπωσιακή κοιλάδα Alisviaggi  όπου βρίσκεται ή καμπίνα Tjäktja όπου θα μείνουμε απόψε. Στην περιοχή αυτή ζει το μεγαλύτερο είδος άλκης της Ευρώπης. Αν είμαστε τυχεροί  μπορεί να το συναντήσουμε.  13χλμ / 3 - 4 ώρες.

6η μέρα: Η σημερινή διαδρομή περνά μέσα από μέσα από άδεντρες εκτάσεις της κοιλάδας του ποταμού Tjäktjajakka Ανηφορίζουμε μέχρι το πέρασμα Tjäktjapass και συνεχίζουμε μέσα στην κοιλάδα Tjäktja, ακολουθώντας την ροή του ομώνυμου ποταμού. Φτάνουμε στο καταφύγιο Sälkastugorna. Για ένα μικρό αντίτιμο απολαμβάνουμε την σάουνα. 12χλμ / 3 - 4 ώρες

7η μέρα: Μια μεγάλη ημέρα σήμερα κυρίως κατηφορική κατά μήκος της πεδιάδας μέχρι το καταφύγιο Singi. Συνεχίζουμε αφήνοντας το Kungsleden μέχρι τον Ορειβατικό σταθμό Kebnekaise. 23χλμ / 6-8 ώρες

8η ημέρα: Πρωινό ξύπνημα και προεραιτική ανάβαση προς στην κορυφή Kebnekaise 2117μ (10-12) ώρες από την πιο τεχνική ανατολική πλευρά.  Εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ανεβαίνουμε σήμερα στο Kebnekaise, την υψηλότερη κορυφή στη Σουηδία. Το ύψος της στα 2117m αποτελεί μια πρόκληση για εμάς. Δεν είναι όμως όλοι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στην ανάβαση. Υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, να χαλαρώσουν στον σταθμό  ή απλά να κάνουν μικρές βόλτες στην γύρω περιοχή. Εναλλακτικά οι υπόλοιποι θα ανέβουν στο πανεμορφο και εντυπωσιακό βουνό Tuolpagorni που μοιαζει με κρατηρα ηφαιστείου στα 1740μ. Επιστροφή στον Ορειβατικό σταθμό Kebnekaise.

9η μέρα: Τελευταία ημέρα της πεζοπορίας μας. Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα αρχίσουμε αφήνουμε σιγά σιγά τα βουνά πίσω μας και συνεχίζουμε μέχρι το Ladtjojaure. Από εκεί θα πάρουμε την βάρκα μας για να διασχίσουμε το ποτάμι και την λίμνη μέχρι τον τελικό μας προορισμό, στο Nikkaluokta. Διανυκτέρευση σε ξενώνα. 19χλμ / 5 ώρες

10η μέρα: Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο της Kiruna για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν οι ίδιοι τα σακίδια με τον προσωπικό τους εξοπλισμό και επιπλέον 1-2 κιλά ομαδικό φαγητό το οποίο θα μοιράζεται ξανά κάθε μέρα έτσι ώστε όλοι να έχουμε το ίδιο βάρος. Για την διαμονή στα καταφύγια δεν χρειάζεται υπνόσακος και κάριματ παρά μόνο ένα μικρό σεντονάκι (liner). Το συνολικό βάρος να ειναι μέχρι 10-12 κιλα.

Κόστος*: 2800€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων

Περιλαμβάνονται
- Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κιρούναμε επιστροφή
- Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
- Σουηδός οδηγός βουνού
- Όλες οι οδικές μεταφορές
- Έξι (6) διαν/σεις σε καταφύγια κατά την διάρκεια του trekking
- Δύο (2) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα
- Όλα τα γέυματα κατά την διάρκεια της πεζοπορίας (ΠΜΔ)
- Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
- Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
- Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
-
Κόστος τεχνικής αναβασης περίπου 140-150 ευρώ που πληρωνονται στον σταθμο Kebnekaise
- Γεύματα (εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
- Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
- Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
- Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος στο συγκεκριμένο ταξίδι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχές Ιανουαρίου 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 10 Ιανουαρίου 2017: 800€
2η Δόση μέχρι 10 Μαρτίου 2017: 1000€
3η Δόση μέχρι 10 Μαίου 2017: 1000€
* Η τόσο νωρίς προκαταβολή γινεται λόγω των περιορισμενων καταλυματων στην περιοχή που ζητάνε προπληρωμές στο συνολο τους για να γινει οποιαδήποτε κράτηση.

Ακυρώσεις
Λόγω ειδικών συνθηκών του ταξιδιού επικοινωνήστε με το γραφείο για την πολιτική ακυρώσεων.

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ορίζεται σε 6 άτομα. Σε περίπτωση που 60 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το BASE CAMP TRAVEL στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: info@basecamp.gr.

 

Με μια ματιά 16-25 Ιουνίου 2017
Διάρκεια: 10 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, ορειβασία
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2800€

Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

Μεσσηνία Messinia