Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Σκωτία-East Highland Way | Ιούλιος 2017

← πίσω

To East Highland Way (στα σκωτικά γαελικά: Slighe Gaidhealtachd) δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελεί ένα μονοπάτι μεγάλης απόστασης που συνδέει την πόλη του Fort William με το ορεινό θέρετρο του Aviemore. Το όνομα του προέρχεται από το γεγονός ότι η διαδρομή τερματίζει στο Aviemore που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των Σκωτσέζικων Highlands. Η διαδρομή περνάει μέσα από ένα ποικίλο και άγριο τοπίο, πυκνά δάση, αγροικίες, περνώντας πολλές ορεινές λίμνες και παρθένους υγρότοπους. Η διαδρομή των 132 χλμ διασχίζει επίσης τα αρχαία Καληδονιακά δάση του Inshriach.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

1- 8 Ιούλιου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχωρηση

Ημέρα 1 – Άφιξη στο Fort William
Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Μεταφορά οδικώς μέχρι το Fort William, την πρωτεύουσα των Highlands. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 2 – Fort William - Spean Bridge - 19 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε μέχρι το Spean Bridge. Είναι περίπου 19χλμ και θα μας πάρει περίπου 5 ώρες σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με μικρές υψομετρικές. Η θέα του Ben Nevis, του ψηλότερο βουνού της Σκωτίας αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας, μοναδική καθώς αφήνουμε πίσω μας το Fort Williams. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 3 - Spean Bridge - Inverlair - 17.5 χλμ
Today we will be walking to Inverlair. Μια διαδρομή 17,5 χλμ και θα μας πάρει περίπου 6 ώρες. Τα highlights της σημερινής μέρας περιλαμβάνουν την διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Spean για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και την θέα προς τα βουνά του Νότου. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 4 – Inverlair- Feagour – 33 χλμ
Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ημέρα της διάσχισης. Μια διαδρομή 33 χλμ και θα μας πάρει περίπου 9 ώρες. Μια μεγάλη αλλά πανέμορφη ημέρα. Η διαδρομή προσφέρει καταπληκτική θέα αρχίζοντας με το Moy reservoir στον Βορρά, το Binnein Shuas προς τον Νότο και το Creag Meagaidh στα Βορειοδυτικά. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 5 – Feagour  - Newtonmore – 22 χλμ
Αυτή η ημέρα προσφέρει την καλύτερη θέα κατά την διάρκεια της διάσχισης. Θα διασχίσουμε το πανέμορφο δάσος Black Woods και στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε την διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Calder κατηφορίζοντας μέχρι την μικρή πόλη Newtonmore.

Ημέρα 6 – Newtonmore - Kincraig – 25 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε προς το Kincraig, που είναι 25χλμ μακριά και θα χρειαστούμε περίπου 6-7 ώρες. Τα κυριότερα σημεία της διαδρομής περιλαμβάνουν ένα φανταστικό πρωινό περπατώντας σε απομακρυσμένες, περιοχές που θεωρούνται το βασίλειο της αγριόγατας των βουνών. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε τα μονοπάτια του Badenoch Way, μέσα από τα χαρακτηριστικά Σκωτσέζικα  λιβάδια και πυκνά δάση.

Ημέρα 7 – Kincraig - Aviemore – 16 χλμ
Η τελευταία μέρα της διάσχισης με καταπληκτική θέα του ορεινού όγκου των Cairngorms και το κάστρο island castle στην λίμνη Loch an Eilein. Συνεχίζουμε μέσα από λιβάδια και δάση των Σκωτσέζικων Highlands προς το τουριστικό θέρετρο Aviemore που σηματοδοτεί και το τέλος ενός μεγάλου αλλά πανέμορφου ταξιδιού.

Ημέρα 8 – Αναχώρηση – Επιστροφή στην Αθήνα
Αναχώρηση οδικώς από το Aviemore μέχρι το αεροδρόμιο της Γλασκώβης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο B&B έτσι ώστε να μπορουν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια. Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας δεν επιθυμεί κάποια ημέρα να πεζοπορίσει υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του στον επόμενο σταθμό της διαδρομής.

Κόστος*: 1980€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων

Περιλαμβάνονται
- Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Γλασκώβη με επιστροφή
- Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
- Βρετανός οδηγός βουνού
- Όλες οι οδικές μεταφορές
- Επτά (7) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα με πρωινό (Β&Β)
- Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
- Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
- Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
- Γεύματα (Δείπνα & Μεσημεριανό)
- Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
- Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
- Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
ΚΛΕΙΣΤΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Εάν σας ενδιαφέρει για κάποιο μελλοντικό ταξίδι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχές Σεπτεμβρίου 2016 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 10 Σεπτεμβρίου 2016: 300€
2η Δόση μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016: 600€
3η Δόση μέχρι 10 Απριλίου 2017: 1080€
* Η τόσο νωρίς προκαταβολή γινεται λόγω των περιορισμενων καταλυματων στην περιοχή που ζητάνε προπληρωμές στο συνολο τους για να γινει οποιαδήποτε κράτηση.

Συμμετοχές
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το BASE CAMP TRAVEL στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: info@basecamp.gr.

 

Με μια ματιά

1-8 Ιούλιου 2017
Διάρκεια: 8 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 1.980€
Κατάσταση: Κλειστό - Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

 Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

Μεσσηνία Messinia