Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Tzoumerka Experience | Απρίλιος 2017

← πίσω
Κρυμμένα μέσα στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου τα Τζουμέρκα θεωρούνται ένα από τα πιο άγρια και επιβλητικά ορεινά συγκροτήματα της χώρας μας. Τοπία αυθεντικής φυσικής ομορφιάς, ορμητικά ποτάμια, λίμνες, σπήλαια, μεγαλοπρεπή αρχοντικά και ξακουστά γεφύρια φτιαγμένα πέτρα-πέτρα από επιδέξιους μαστόρους, συνθέτουν έναν τόπο μοναδικό, γραφικό αλλά και γεμάτο δυνατή ενέργεια.
Στα Τζουμέρκα ταυτίζεσαι πραγματικά με την φύση! Ανανεώνεσαι ψυχικά και σωματικά πεζοπορώντας μέσα σε καταπράσινα δάση, σκαρφαλώνοντας σε αγέρωχες κορυφές εξερευνώντας μαγευτικά φαράγγια και κολυμπώντας σε ποτάμια με κρυστάλλινα νερά.
Το διήμερο αφορά τόσο τους ορειβάτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ανεβαίνοντας στις απόκρυμνες κορυφές όσο και τους λάτρεις της φύσης και της περιήγησης χωρίς προηγούμενη ορειβατική εμπειρία, που θέλουν να απολαύσουν και να γνωρίσουν την ορεινή φύση, στα πλαίσια ένος χαλαρού και αναζωογονητικού σ/κ εκτός πόλης.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017
Αναχώρηση οδικώς για Τζουμέρκα στις 05.00 το απόγευμα με πούλμαν από το Πεδίον του Άρεως (συμβολή των οδών Μαυροματέων & Λ. Αλεξάνδρας) και άξιξη στο καταφύγιο των Μελισσουργών στις 12πμ. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο σε ξύλινα 5κλινα σπιτάκια.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017
07.00-08.00 Πρωϊνό, διευθέτηση εξοπλισμού
08.00-17.00 Κυκλική 9ωρη πεζοπορική διαδρομή Καταφύγιο Μελισσουργών - καταφύγιο Πραμάντων - Κορυφή Στρογγούλα - Γερακοβούνι - πηγή Αγκάθι - Καταφύγιο Μελισσουργών.
17.00-20.00 Ελεύθερος χρόνος ξεκούραση
20.00 Δείπνο

Κυριακή 9 Απριλίου 2017
08.00-09.00 Πρωϊνό διευθέτηση εξοπλισμού
09.00-10.00 Μεταφορά οδικώς στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής ράφτινκγ στον ποταμό Καλαρύτικο.
10.00-14.00 4ώρη κατάβαση με βάρκες rafting στα ποτάμια Καλαρύτικος και Άραχθος που θεωρούνται από τα ομορφότερα για rafting ποτάμια της χώρας (υπάρχει δυνατότητα και για κατάβαση Hydrpseed).
14.00-15.00 παράδοση εξοπλισμού ελαφρύ σνακ δίπλα στο ποτάμι.
15.00 Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμση στάση στο Ρίο.
22.00 Άφιξη στο Πεδίον Άρεως, λήξη προγράμματος

Τιμή: 170€ / άτομο (ή 130€ χωρίς το rafting)

Περιλαμβάνονται:

Μετακικήσεις με πούλμαν Αθήνα-Τζουμέρκα-Αθήνα καθώς και οι τοπικές μετακινήσεις
Έμπειροι εκπαιδευτές ορειβασίας & rafting
Δύο (2) διαν/σεις στο καταφύγιο σε πεντάκλινα ξύλινα σπιτάκι
Δύο (2) πρωϊνά στο καταφύγιο
Ένα (1) δείπνο στο καταφύγιο
Εξοπλισμός για την ορειβασία (κραμπόν-πιολέ κλπ)
Rafting-Hydrospeed στα ποτάμια Καλαρύτικος-Άραχθος
Ασφαλιστική κάλυψη

Προϋποθέσεις

Απαιτείται εμπειρία μόνον σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοπιήσετε μαζί μας την ορειβατική διαδρομή. Μπορείτε να έρθετε στην εκδρομή ακόμα και αν δεν έχετε ορειβατική εμπειρία απλά για να απολαύσετε ένα πιο χαλαρό σ/κ με επίσκέψη στα Πράμαντα το κεφαλοχώρι της περιοχής και περιήγηση στα καταπράσινα δάση στα πέριξ του καταφυγίου. Επίσης δεν χρειάζεται να έχετε δική σας παρέα το βουνό και τα παρελκόμενα του (χοροί και τραγούδια) μας κάνουν να γινόμαστε όλοι μια καλή και χαρούμενη παρέα.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε πάνω δεξιά στην παρούσα σελίδα έως και την Τετάρτη 5/4/2017.

Περισσότερες πληροφορίες

Αν σας ενδιαφέρουν τα προγράμματα μας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 211 4014744 και 6983 63 8000. Θα χαρούμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για τις δραστηριότητες που διοργανώνουμε και να σας εμπνεύσουμε να έρθετε μαζί μας στα βουνά.

Με μια ματιά Τζουμέρκα 7-8-9/4/2017
Διάρκεια: Π/Σ/Κ
Δραστηρ: Ορειβασία & Rafting/Hydrospeed
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 170€ (130€ χωρίς Rafting)


Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

Μεσσηνία Messinia