Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Σκωτία-West Highland Way | Ιούνιος 2018

← πίσω

Η πλέον κλασική διαδρομή στην Σκωτία. Ένα οδοιπορικό στο πιο φημισμένο μονοπάτι μεγάλης απόστασης (long distance trail) στην Σκώτια, West Highland Way μήκους 154 χιλιομέτρων με κατάληξη το Fort William, που αποτελεί το κέντρο του Βρετανικού αλπινισμού. Διασχίζοντας τα Σκοτσέζικα Highlands μέσα από το πανέμορφο καταπράσινο σκηνικό μέσα από ένα δίκτυο λιμνών (Loch), τα βουνά της Σκωτίας (Monroes), φαράγγια (Glen), αλπικές πεδιάδες, ορμητικά νερά ποταμών και μοναδικούς βράχινους γρανιτένιους σχηματισμούς.

Η διαδρομή ξεκινάει από το προάστιο Milgaive στα βόρεια της Γλασκώβης , περνάει διαδοχικά από το εθνικό πάρκο Mugdock Country Park ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Loch Lomond με το ομώνυμο βουνό Ben Lomond. Συνεχίζει μέσα από τα φαράγγια Glen Falloch και Strathfillan μέσα από την απεραντοσύνη των βάλτων της Rannoch Moor καταλήγόντας στην αρχή του φαραγγιού Glencoe με την επιβλητική κορυφή του Buachaille Etive Mor. Ακολουθεί το απότομο πέρασμα Devil’s Staircase στην καρδία των Highlands για να καταλήξει στις όχθες της λίμνης Loch Leven πριν την είσοδο στην αλπική πεδιάδα Lairigmor. Στην συνέχεια διασχίζει το φαράγγι Glen Nevis δίπλα από το ψηλότερο βουνό της Μεγάλης Βρετανίας, το Ben Nevis. Το τέλος της διαδρομής σηματοδοτείται στην πλατεία Gordon Square, με το χαρακτηριστικό άγαλμα του καταπονημένου πεζοπόρου, στο κέντρο της μικρής κωμόπολης Fort William, που αποτελεί το κέντρο του Βρετανικού αλπινισμού

Ημερομηνίες διεξαγωγής

2-10 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχωρηση.

Ημέρα 1 – Άφιξη στο Milngavie
Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Μεταφορά οδικώς μέχρι προάστιο Milngavie. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 2 – Milngavie - Drymen – 19χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε μέχρι την μικρή πόλη της Drymen Είναι περίπου 19χλμ και θα μας πάρει περίπου 6-7 ώρες σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με μικρές υψομετρικές 420μ. Θα ξεκινήσουμε με τα πόδια έξω από την αστική περιοχή του Milngavie αφήνοντας την ταραχώδη Γλασκώβη. Για το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε θέα προς τα εντυπωσιακά βουνά Campsie Fells πριν φτάσουμε στον προορισμό μας για το βράδυ. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 3 – Drymen - Rowardennan - 23 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε μέχρι το χωριό Rowardennan. Είναι περίπου 23χλμ και θα μας πάρει περίπου 8-9 ώρες σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με υψομετρικές 660μ. Σήμερα τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την εύκολη ανάβαση μας στον λόφο Conic Hill me θέα πάνω στην λίμνη Loch Lomond και στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι κατά μήκος των ακτών της λίμνης για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast)

Ημέρα 4 – Rowardennan - Inverarnan - 23 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε μέχρι το χωριό Inverarnan. Είναι περίπου 23χλμ και θα μας πάρει περίπου 8-9 ώρες σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με υψομετρικές 930μ. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα που ξεκινάει από τους πρόποδες του βουνού Ben Lomond. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε έναν δασικό δρόμο με θέα ξανά την λίμνη Loch Lomond και τα βουνά Arrochar Alps με την χαρακτηριστική κορυφή The Cobbler. Θα περάσουμε και δίπλα από την σπηλιά του Rob Roy όπου κρυβόταν εκεί ο ξακουστός ληστής. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 5 – Inverarnan - Tyndrum – 19 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε μέχρι το χωριό Tyndrum. Είναι περίπου 19 χλμ και θα μας πάρει περίπου 7-8 ώρες σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με υψομετρικές 500μ και τοπικά θα ακολουθήσουμε τον παλιό στρατιωτικό δρόμο. Σήμερα θα θαυμάσουμε τα βουνά Falls of Falloch και θα διασχίσουμε το πεδίο που έγινε η ξακουστή μάχη Battle of Dal Righ. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 6 – Tyndrum - Kingshouse - 32 χλμ
Σήμερα είναι η μεγαλύτερη μέρα του ταξιδιού. Θα περπατήσουμε μέχρι το ξακουστό πανδοχείο Kingshouse, 32χλμ μακριά και υψομετρική 700μ. Η διάρκεια θα είναι 10-12 ώρες. Παρόλα αυτά το περπάτημα θα είναι σε καλοσχηματισμένα μονοπάτια με θέα στην λίμνη Loch Tulla και τα βουνά Black Mountains για το πρώτο μισό της μέρας. Το δεύτερο μισό της μέρας θα διασχίσουμε το πιο φημισμένο μέρος του μονοπατιού. Της πεδιάδες και υγρότοπους του Rannoch Moor. Το Rannoch Moor μπορεί να είναι δύο πράγματα. Το πιο όμορφο μέρος που μπορεί κανείς να περπατάει με καλό καιρό ή ένα από τα πιο άγρια, εκτεθειμένα και φοβιστικά μέρη εάν ο καιρός είναι κακός. Σίγουρα είναι ένα μέρος του μονοπατιού που θα σας μείνει αξέχαστο. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 7 – Kingshouse - Kinlochleven - 13 χλμ
Μια μικρή μέρα σήμερα με μόνο 13 χλμ και μικρή υψομετρική 450μ μέχρι το πανέμορφο χωρίο του Kinlochleven που θα μας πάρει 4-5 ώρες. Σήμερα θα ανάβουμε το ξακουστό πέρασμα Devil’s Staircase μέχρι το ψηλότερο σημείο του West Highland Way με θέα στα βουνά του Glen Coe και το Blackwater Reservoir, τοn μεγαλύτερο ταμιευτήρα νερού στα Highlands. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 8 – Kinlochleven - Fort William - 26 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε στο Fort William, την πρωτεύουσα του Βρετανικού Αλπινισμού μέχρι το ορόσημο του τέλους του μονοπατιού. Θα περπατήσουμε για 7-8 ώρες σε μια απόσταση 26χλμ και υψομετρικής διαφοράς 740μ. Θα δούμε το ψηλότερο βουνό της μεγάλης Βρετανίας Ben Nevis. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 9 – Αναχώρηση – Επιστροφή στην Αθήνα
Αναχώρηση οδικώς από το Fort William  μέχρι το αεροδρόμιο της Γλασκώβης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο B&B έτσι ώστε να μπορουν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια. Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας δεν επιθυμεί κάποια ημέρα να πεζοπορίσει υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του στον επόμενο σταθμό της διαδρομής.

Κόστος*: ΤΒΑ€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων.

Περιλαμβάνονται
- Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Γλασκώβη με επιστροφή
- Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
- Βρετανός οδηγός βουνού
- Όλες οι οδικές μεταφορές
- Οκτώ (8) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα με πρωινό (Β&Β)
- Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
- Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
- Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
- Γεύματα (Δείπνα & Μεσημεριανό)
- Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
- Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
- Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Κρατήσεις θέσεων
Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα-1 Επικοινωνία / Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού, Νίκο Τόδουλο στο τηλ. 211 40 14 744, ή στο κιν. 694 852 5471, ή στο email: nikos.todoulos@basecamp.gr. Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν* για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.
• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευροζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο info@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχές Σεπτεμβρίου 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 10 Σεπτεμβρίου 2017: 700€
2η Δόση μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2017: 700€
3η Δόση μέχρι 10 Απριλίου 2018: 800€

* Η τόσο νωρίς προκαταβολή γίνεται λόγω των περιορισμενων καταλυμάτων στην περιοχή που ζητάνε προπληρωμές στο συνολο τους για να γινει οποιαδήποτε κράτηση.

Συμμετοχές
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

 

Με μια ματιά 2-10 Ιουνίου 2018
Διάρκεια: 9 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2.200€
Κατάσταση: 7 διαθέσιμες θέσεις

Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

Μεσσηνία Messinia