Χειμερινό βουνό Αναρρίχηση βράχου Ταξίδια περιπέτειας Ορεινή πεζοπορία Διάσχιση φαραγγιού Κιν. Ανθρ. Δυναμικού

Μεγάλη Βρετανία - 3 Peak Challenge | Σεπτέμβριος 2018

← πίσω

Σε αυτό το ορειβατικό οδοιπορικό θα επισκεφθούμε την πανέμορφη εξοχή της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Αγγλίας. Θα ανέβουμε στα τρία ψηλότερα βουνά της Μεγάλης Βρετανίας. Το Scafell Pike (978μ) στην Αγγλία, το Snowdon(1085μ) στην Ουαλία και το Ben Nevis (1345μ) στην Σκωτία που είναι και το ψηλότερο της Μεγάλης Βρετανίας με συνολική υψομετρική 3000μ. Θα πραγματοποιήσουμε και την μοναδική Via Ferrata στην Αγγλία στο Lake District. Ένα ταξίδι που συνδυάζει την ήπια ορειβασία με την πανέμορφη φύση των Highlands και της Βρετανικής επαρχίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
7 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
. Εάν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
16-23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχωρηση

Ημέρα 1 – Άφιξη στο Fort William
Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Μεταφορά οδικώς μέχρι το Fort William, την πρωτεύουσα των Highlands και του Βρετανικού αλπινισμού. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 2 – Ανάβαση στο Ben Nevis
Ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Σκωτίας αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας, το Ben Nevis με υψόμετρο 1345μ. (8 ώρες). Επιστροφή από τα ίδια. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Fort William (Bed & Breakfast).

Ημέρα 3 - Fort William - Keswick
Αναχώρηση οδικώς από το Fort William για το Keswick στην Αγγλία στην περιοχή του Lake District. Μια διαδρομή 6,5 ωρών περίπου. Επίσκεψη σε τοπικό παραδοσιακό αποστακτήριο ουίσκι Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Keswick (Bed & Breakfast).

Ημέρα 4 – Via Ferrata στο Lake District
Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Keswick (Bed & Breakfast).

Ημέρα 5 – Ανάβαση στο Scafell Pike
Ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Αγγλίας, το Scafell Pike με υψόμετρο 978μ που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο της Lake District. Επιστροφή από τα ίδια. (6 ώρες). Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Keswick (Bed & Breakfast).

Ημέρα 6 – Keswick - Betws-y-Coed
Αναχώρηση οδικώς από το Keswick για το Betws-y-Coed στην Ουαλία. Μια διαδρομή 3,5 ωρών περίπου. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Betws-y-Coed (Bed & Breakfast).

Ημέρα 7 – Ανάβαση στο Snowdon
Ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ουαλία, το Snowdon με υψόμετρο 1085μ. (6 ώρες) Επιστροφή από τα ίδια. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα στο Betws-y-Coed (Bed & Breakfast).

Ημέρα 8 – Αναχώρηση – Επιστροφή στην Αθήνα
Αναχώρηση οδικώς από το Betws-y-Coed  μέχρι το αεροδρόμιο του Μαντσεστερ για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο B&B έτσι ώστε να μπορουν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια. Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας δεν επιθυμεί κάποια ημέρα να πεζοπορίσει υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του στον επόμενο σταθμό της διαδρομής.

Κόστος*: 2200€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων

Περιλαμβάνονται
- Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Γλασκώβη & Μαντσεστερ-Αθήνα με επιστροφή
- Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
- Βρετανός οδηγός βουνού
- Όλες οι οδικές μεταφορές
- Οκτώ (7) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα με πρωινό (Β&Β)
- Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
- Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
- Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
- Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
- Γεύματα (Δείπνα & Μεσημεριανό)
- Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
- Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
- Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
7 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Εάν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχέςΙανουαρίου 2018 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 10 Ιανουαρίου 2018: 1000€
2η Δόση μέχρι 10 Ιουνίου 2018: 1200€

* Η τόσο νωρίς προκαταβολή γινεται λόγω των περιορισμενων καταλυματων στην περιοχή που ζητάνε προπληρωμές στο συνολο τους για να γινει οποιαδήποτε κράτηση.

Συμμετοχές
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το BASE CAMP TRAVEL στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: info@basecamp.gr.

Με μια ματιά 16-23 Σεπτεμβρίου 2018
Διάρκεια: 8 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2200€
Κατάσταση: 7 διαθέσιμες θέσεις

Δηλώστε συμμετοχή >>

Σχετικές φωτογραφίες


Σχετικά αρχεία

Μεσσηνία Messinia