Κίνα – Περπατώντας το Σινικό Τείχος | Οκτώβριος 2017

Ένα μοναδικό ταξίδι trekking στην εξωτική Κίνα. Στόχος του ταξιδιου είναι να περπατήσουμε πάνω και κατα μήκος του Μεγάλου Σινικού Τείχους. Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελούμενο από 6.259 χλμ πραγματικού τείχους, 359 χλμ τάφρου και 2.232 χλμ φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί και αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Δίκαια η Unesco το περιέλαβε στον κατάλογό της με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί ένα αριστούργημα κατασκευής της αρχαίας Κίνας, με σημαντική συμβολική αξία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος σε κάποιο ταξίδι περιπέτειας επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
14-25 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 2 μήνες πριν την αναχωρηση

Ημέρα 1: Αναχώρηση απο Αθήνα
Αναχώρηση απο Αθήνα και άφιξη μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Πεκίνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Γεύματα: Δείπνο, Διαμονή: ξενοδοχείο

Ημέρα 2: Πεκίνο προς Shanghaiguan/ Laolongtou
Η αναχώρηση νωρίς το πρωί, στις 7:00 π.μ. Μετά από ένα 4ωρο οδικό ταξίδι θα καταλήξουμε στο Shanhaiguan, το οποίο στην κυριολεξία αποτελεί ένα, τόσο ορεινό, όσο και θαλάσσιο στρατιωτικό πέρασμα, καθώς και το παραδοσιακά ανατολικό άκρο του Σινικού Τείχους δίπλα στον ωκεανό, όπως ήταν και κατά τη Δυναστεία των Μινγκ (1368 μ.Χ. – 1644 μ.Χ.). Το Πέρασμα του Shanhaiguan, το απώτατο οχυρό και αμυντικό σημείο, έπαιξε στρατηγικό ρόλο στην προστασία της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Μινγκ, ενώ η θέση του ήταν ακόμη πιο σημαντική για τους Κινέζους και τους Ιάπωνες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεγάλη ήταν η σημασία του και στον Κινέζικο εμφύλιο στα 1945 με 1949. Γενικότερα, το Πέρασμα έχει συνδεθεί με πολλές, ευρύτατα γνωστές μάχες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στα ιστορικά βιβλία. Η επίσκεψη περιλαμβάνει τρία σκέλη: το Laolongtou, δηλαδή την προέκταση του Τείχους προς τον ωκεανό, το Στρατιωτικό Πέρασμα του Shanhaiguan και το Μουσείο του Σινικού Τείχους.
Γεύματα: Μεσημεριανό/ Δείπνο, Διαμονή: Σε τοπικό ξενοδοχείο στο Shanhaiguan

Ημέρα 3: (2 ώρες- 3χλμ) και Dongjiakou (3 ώρες- 4χλμ).
Τρία χιλιόμετρα βορειότερα του Περάσματος του Shanhaiguan, το Jiaoshan αποτελεί, στην ουσία, την εσχατιά που κρατούσε τους νομάδες μακριά από το κυρίως βασίλειο. Το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται στα 519 μέτρα, ενώ θα δούμε την εντυπωσιακή θέα του ωκεανού από την κορυφή του Τείχους. Λόγω της σύνδεσής του με το στρατιωτικό πέρασμα, το Jiaoshan συνετέλεσε στο να συγκροτηθεί μια ενιαία άμυνα για την προστασία της ενδοχώρας και των κατοίκων της. Μετά από μια δίωρη πεζοπορία επιστροφής, θα ξεκινήσουμε οδικώς για να καταλήξουμε, μετά από 2 ώρες, στο Chengziyu, ένα χωριό του Σινικού Τείχους που βρίσκεται στην απόμερη επαρχία Hebei. Θα γευματίσουμε μόλις φτάσουμε εκεί και θα έχουμε λίγης ώρας ξεκούραση, π

ροτού ξεκινήσουμε για την πεζοπορία το ίδιο απόγευμα. Ο Zhang Heshan, ο οικοδεσπότης μας, θα είναι και ο οδηγός, μαζί με απογόνους στρατιωτών του Σινικού Τείχους, σε αυτήν την απογευματινή πεζοπορία διάρκειας 2,5 ωρών, που θα καταλήξει στο Dongjiakou, ευρύτερα γνωστό για τις κομψές αψίδες και τις ανάγλυφες παραστάσεις των παραθύρων του. Η οικογένεια του Zhang φρόντιζε το δικό τους, οικογενειακό παρατηρητήριο για πάνω από 3,5 αιώνες, ενώ ο ίδιος ο Zhang κληρονόμησε επιπλέον έναν θησαυρό παραμυθιών, που πέρασαν μέσα από περίπου 20 γενιές οικογενειακής παράδοσης. Οι ιστορίες αυτές τυπικά αφορούν στις διάφορες πρακτικές προκλήσεις που όρθωσε η κατασκευή του Τείχους. Τέτοιες ήταν, για παράδειγμα, το πώς μπορεί να μεταφέρει και να εργαστεί κανείς με βαρύ και ογκώδες οικοδομικό υλικό. Οι ιστορίες πραγματεύονταν ακόμη και ιδιοφυείς μεθόδους που μηχανεύτηκαν, όπως το ότι οδηγούσαν κατσίκες φορτωμένες με τούβλα επάνω στο βουνό. Θα διανυκτερεύσουμε στο σπίτι του Zhang και σε περίπτωση που θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τις ιστορίες, αυτό θα γίνει μετά το δείπνο.
Γεύματα: Πρωινό/μεσημεριανό/δείπνο. Διαμονή: Στο σπίτι του Zhang (δωμάτιο με μονά κρεβάτια, υποτυπώδεις παροχές με κοινή, κινέζικου τύπου τουαλέτα και ντους).

Ημέρα 4: Από το Pingdingyu στο Banchangyu (5 ώρες/5χλμ)
Ο Κινέζικος χαρακτήρας , ›Ή Yu συνδυάζεται με δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, το βουνό και την κοιλάδα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ένα χωριό που ονομάζεται Yu συνδυάζει βουνά και κοιλάδες. Η σημερινή πεζοπορία από το Pingding Yu  στο Banchang Yu είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Μπορεί η απόσταση να μην είναι πολύ μεγάλη (5 χ.μ.), εντούτοις κάποια μονοπάτια είναι πολύ απότομα και απαιτείται η μέγιστη προσοχή. Το Τείχος χτίστηκε σε μεγάλη πέτρα (γρανίτης) και μερικές φορές η ίδια η πέτρα αποτελεί μέρος του Τείχους. Θα κάνουμε στάση σε ένα εγκαταλελειμμένο παρατηρητήριο, όπου θα μπορέσουμε να δούμε το ζιγκ-ζαγκ που σχηματίζουν τα παρατηρητήρια πάνω στους λόφους του Banchangyu. Σίγουρα η συγκεκριμένη πεζοπορία δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα επιβραβευθείτε για την επιμονή σας, ενώ ο Zhang, που θα είναι και πάλι ο οδηγός μας, θα μας βοηθήσει να επιτεύξουμε τον στόχο μας. Εναλλακτική πεζοπορία: Από το Chengziyu στο Pingdingyu (4 ώρες).
Εάν δεν αισθάνεσθε έτοιμοι να ανταπεξέλθετε στην πρόκληση της πεζοπορίας από το Pingdingyu στο Banchangyu, θα υπάρχει μια εναλλακτική από το Chengziyu στο Pingdingyu.
Μετάβαση, μετά την πεζοπορία, οδικώς στην πόλη (απόσταση 1 ώρας), όπου και η διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό/μεσημεριανό/ δείπνο. Δ

ιαμονή: Τοπικό ξενοδοχείο στην πόλη

Ημέρα 5: Από το Shibeigou στο Jielingkou (5 ώρες/8χλμ)
Μετά το πρωινό, μετάβαση οδικώς (1,5 ώρα) στο χωριό Shibeigou. Η σημερινή πεζοπορία θα είναι σχετικά ήπια, χωρίς πολλές απότομες κλίσεις. Αρχικά θα περπατήσουμε έως ένα παρατηρητήριο, στα μισά του δρόμου που οδηγεί σε ένα μεγάλο βουνό, από όπου θα μπορούμε να δούμε το μονοπάτι που θα διασχίσουμε σήμερα. Το Τείχος εκτείνεται σαν φίδι μέσα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, που είναι καταπράσινες το καλοκαίρι. Μπορεί εύκολα κανείς να το ξεχωρίσει από την αντίθεση που κάνει το λευκό χρώμα του πάνω στο πράσινο των χωραφιών. Το σημείο αποτελεί πεδίο ανηλεών μαχών ανάμεσα στους Κινέζους και τους Ιάπωνες κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και κάποιος μπορεί ακόμη να εντοπίσει τρύπες στο Τείχος, που άφησαν πίσω τους οι Ιάπωνες στρατιώτες. Θα πεζοπορήσουμε για 5 ώρες με ήπιο ρυθμό. Έπειτα θα μεταβούμε οδικώς (2 ώρες) στην πόλη Chengde, όπου και η διανυκτέρευση.
Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο. Διαμονή: Τοπικό ξενοδοχείο στο Chengde

Ημέρα 6: Chengde
Το Chengde ήταν θερινό θέρετρο για τους αυτοκράτορες και τις οικογένειές τους κατά την Δυναστεία των Τσίνγκ (1644 μ.Χ.- 1911μ.Χ.). Το Ορεινό Θέρετρο είναι ο μεγαλύτερος αυτοκρατορικός κήπος στην Κίνα, από άποψη 4 μεγάλων εκτάσεων: των ανακτόρων, των λιμνών, των βουνών και των πεδιάδων. Οι αυτοκράτορες Kangxi και Qianlong περνούσαν εκεί τον μισό χρόνο κάθε έτους και έτσι το Chengde ερχόταν δεύτερο μόνο μετά το Πεκίνο, ενώ ήταν το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων της εποχής. Ο αυτοκράτορας Qianlong κάποτε υποδέχτηκε εκεί μειονότητες Μογγόλων και Θιβετιανών, καθώς και την πρώτη Βρετανική αντιπροσωπεία στην Κίνα με επικεφαλής τον George Macartney στα 1792. Ο Ναός Putuo Zongcheng χτίστηκε για να καλωσορίσει τον Banchan, τον Θιβετιανό εν ζωή Βούδα, κατά την βασιλεία του Qianlong. Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ένα σύντομο διάλειμμα, μετά από 3 συναπτές ημέρες πεζοπορίας στο Τείχος. Θα μεταβούμε οδικώς (2 ώρες) στο Gubeikou αργά το απόγευμα, όπου και η διανυκτέρευση σε αυτό το χωριό του Τείχους.
Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Διαμονή: Ξενώνας, που ανήκει σε ντόπιο αγρότη, στο χωριό Gubeikou (δυτικού τύπου τουαλέτα και ντους)

Ημέρα 7: Από το Gubeikou στο Jinshanling (5 ώρες/10χλμ)
Μετά το πρωινό, εικοσάλεπτη διαδρομή με αυτοκίνητο στην είσοδο του Gubeikou, από όπου θα πεζοπορήσουμε για το Jinshanling. Το Gubeikou βρίσκεται 146 χ.μ.βόρεια του Πεκίνο και στο βάθος μπορεί κανείς να δει τα βουνά Panlong (Ο Δράκος Που Ελίσσεται) και Wohu (Συσπειρωμένη Τίγρης). Στα 1378 ο στρατηγός Xu Da διέταξε να ξαναχτιστεί αυτό το κομμάτι του Σινικού Τείχους. Το Gubeikou πιθανότατα έχει γίνει μάρτυρας περισσότερων μαχών από κάθε άλλο σημείο του Τείχους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο γνωστές στην Κινέζικη Ιστορία. Η πεζοπορία θα μας βγάλει ανατολικά, κατά μήκος του παλαιού τείχους της πόλης, προσπερνώντας πολυάριθμα παρατηρητήρια και άλλα σημεία του τείχους που δεν έχουν ακόμη αναστηλωθεί. Μετά από δύο ώρες πεζοπορίας στο τείχος, στον τομέα του Gubeikou, θα πρέπει να κατέβουμε, ώστε να αποφύγουμε μια στρατιωτική περιοχή εκεί κοντά, να περπατήσουμε σε μονοπάτι μέσα από τα χωράφια για 1,5 ώρα και έπειτα να ανέβουμε και πάλι στο τείχος στον τομέα του Jinshanling. Θα εγκαταλείψουμε το τείχος για να γευτούμε φρεσκομαγειρεμένα κινέζικα πιάτα στο εστιατόριο ενός ντόπιου αγρότη. Θα μεταβούμε και πάλι οδικώς στο Gubeikou, όπου θα οργανωθεί το απόγευμα ένα μάθημα μαγειρικής για κινέζικα ζυμαρικά (dumpling). Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο. Διαμονή: Ξενώνας, που ανήκει σε ντόπιο αγρότη, στο χωριό Gubeikou (δυτικού τύπου τουαλέτα και ντους)

Ημέρα 8: Από το Jinshanling στο Δυτικό Simatai (3 ώρες/6χλμ)
Μετά το πρωινό στις 8:00 π.μ., θα χρειαστούμε 20 λεπτά για να μεταβούμε οδικώς στο Jinshanling. (Προαιρετικά, εφόσον, δηλαδή, υπάρξει η σχετική διάθεση, χωρίς επιπλέον κόστος και αν το επιτρέψει ο καιρός, μπορεί κανείς να δει την ανατολή του ηλίου. Συμβουλευτείτε τον οδηγό για τα σχετικά.)Θα πεζοπορήσουμε 3 ώρες επάνω στο τείχος και θα κατέβουμε από αυτό στο East-five-eye Tower στο Δυτικό Simatai. Αυτός ο τομέας αναντίρρητα προσφέρεται για την καλύτερη δυνατή πεζοπορία, από οποιονδήποτε άλλο στο Σινικό Τείχος. Είναι εξαιρετικά φωτογενής, με πάνω από 15 παρατηρητήρια και απότομες κλίσεις, που μόνιμα προσφέρουν εναλλασσόμενες απόψεις-προοπτικές και πλατιά, ανοιχτή θέα. Η ποικιλία των παρατηρητηρίων εδώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή: κάποια έχουν δύο πατώματα, άλλα τρία, κάποια έχουν επίπεδη οροφή, άλλα κυλινδρική και κάποια άλλα πάλι κεκλιμένη με ανεστραμμένο γείσο. Κατά μήκος της κορυφής ο χώρος διάβασης για τους πεζούς είναι στρωμένος με τετράγωνα τούβλα, προσφέροντας, έτσι, μια επιφάνεια αρκετά πλατιά ώστε να περπατούν ομάδες ανθρώπων. Αυτός ο τομέας του τείχους είναι άγριος, ρημαγμένος, συντηρημένος και αυθεντικός. Σε μια καθαρή ημέρα δύσκολα κάποιος δεν θα έβγαζε εδώ καλές φωτογραφίες. Μετά το μεσημεριανό μετάβαση οδικώς στο χωριό Jiankou όπου και η διανυκτέρευση.
Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Διαμονή: Ξενώνας, που ανήκει σε ντόπιο αγρότη, στο χωριό Jiankou.

Ημέρα 9: Από το Jiankou στο Mutianyu (5 ώρες/10χλμ)
Μετά από 40 λεπτά θα φτάσουμε οδικώς στο Jiankou, όπου θα ξεκινήσει η 5ωρη πεζοπορία μας στο τείχος. Θα περπατήσουμε και στα αναστηλωμένα και στα αρχικά τείχη, ενώ μετά το μεσημεριανό θα μεταβούμε με αυτοκίνητο (1,5 ώρες) στο χωριό Xishuiyu. Ο τομέας από το Jiankou στο Mutianyu προσφέρει μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία του Τείχους. Το σκηνικό είναι απαράμιλλο, η βλάστηση πυκνή και υπάρχουν πολλά όμορφα παρατηρητήρια, σε έναν τομέα άριστα συντηρημένο και περίπου έξι μέτρα πλατύ. Η τεχνική των τούβλων είναι περίτεχνη, υπάρχουν πολεμίστρες και στις δύο πλευρές και όμορφα καμπυλωτά γείσα στις στέγες από κάποια παρατηρητήρια. Υπάρχουν διακοσμητικά αετώματα με αγάλματα ζώων και επιγραφές με καλλιγραφικά στοιχεία πάνω από κάποιες εισόδους. Η πρώτη ώρα έχει ευθεία ανάβαση και εκτείνεται στο τείχος, ενώ μετά θα πεζοπορήσουμε σε μη συντηρημένους πύργους. Το πιο άγριο κομμάτι του Τείχους, στα δυτικά, είναι το αυθεντικό της Δυναστείας των Μινγκ με όμορφη τοιχοποιία, ενώ δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επισκέπτες. Θα αποζημιωθείτε όταν προσεγγίσετε τον πύργο Zhenbeilou, όπου θα έχετε μία ασύλληπτη θέα του τομέα Jiankou. Όταν θα φτάσετε στο Mutianyu, με τους συντηρημένους τοίχους και πύργους, η αντίθεση θα σας φανεί πολύ μεγάλη. Υπάρχει μία περίπτωση να δοκιμάσετε (προαιρετικά)να κάνετε toboggan (είδος έλκηθρου) μετά το πέρας της πεζοπορίας στο Mutianyu.
Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Διαμονή: Σε αντίσκηνα πάνω στο Σινικό Τείχος

Ημέρα 10: Από το Huanghuacheng στο Xishuiyu, Πεκίνο (4 ώρες/6χλμ)
Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μας μέχρι τις 8:00 π.μ. και μετά θα ξεκινήσουμε την 4ωρη πεζοπορία. Αρχικά χτισμένο στην Δυναστεία των Beiqi (550 μ.Χ.- 577 μ.Χ.), το Huanghuacheng  προεκτάθηκε και ενοποιήθηκε κατά την Δυναστεία των Μινγκ, λόγω και της κοντινής του απόστασης από την περιοχή που βρίσκονταν οι Τάφοι των Μινγκ. Ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο να προστατευτεί η περιοχή των αυτοκρατορικών τάφων. Σε αυτό το σημείο βρίσκονται τέσσερα αμυντικά τείχη και το Huanghuacheng αποτελούσε το κέντρο εντολών. Το Τείχος χτίστηκε σε απότομες κορυφογραμμές και είναι ορατό από μεγάλη απόσταση. Δύο υδροταμιευτήρες φτιάχτηκαν την δεκαετία του 1970 και το τείχος ρίχτηκε κάτω σε δύο σημεία, οπότε η αντανάκλασή του φαίνεται μέσα στις λίμνες- ταμιευτήρες. Το Τείχος στην αρχή είναι απότομο και θα χρειαστούν αρκετά διαλείμματα για να ομαλοποιηθεί ο βηματισμός, ενώ θα πρέπει να ελίσσεστε μέσα από πυκνή βλάστηση και θάμνους μετά την μισή διαδρομή. Στο τέλος, όμως, της σημερινής πεζοπορίας, όταν θα φτάσετε στο τελευταίο παρατηρητήριο, θα σας περιμένει μία έξοχη θέα. Θα αισθάνεσθε σαν να στέκεστε στην κορυφή του Τείχους και απολαμβάνετε το πανέμορφο τοπίο της λίμνης. Πριν την επιστροφή στην πόλη θα πάρουμε το μεσημεριανό μας. Η εμπειρία του Σινικού Τείχους, που είχατε μαζί μας, θα λάβει τέλος στο ξενοδοχείο. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό, Διαμονή: ξενοδοχείο

Ημέρα 11: Ξενάγηση στο Πεκίνο
Ολοήμερη ξεναγηση στο Πεκίνο στην Απαγορευμένη Πόλη, την πλατεία Τιεναμεν, τον ναο του παραδείσου. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/Δείπνο, Διαμονή: ξενοδοχείο

Ημέρα 12: Αναχώρηση
Μετά το πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
Γεύματα: Πρωινό

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα.

Κόστος*: 3270€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πεκίνο με επιστροφή
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Τοπικοί οδηγοί
– Όλες οι οδικές μεταφορές
– Ολες οι διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα/ξενοδοχεία/ 1 μερα αντίσκηνο
– Ολα τα γεύματα που αναφέρονται στο πρόγραμμα
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Βίζα Κίνας (Περίπου 60ευρώ)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος στο συγκεκριμένο ταξίδι, επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχές Απριλίου 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 10 Απριλίου 2017: 1000€
2η Δόση αρχές Ιουνίου 2017: 2270€

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 6 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το BASE CAMP TRAVEL στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: info@basecamp.gr.

14-25 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 12 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 3270€

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

2017-10-03T22:10:06+00:00