Μποτσουάνα – Ζιμπάμπουε | Μάιος 2018

Η Μποτσουάνα είναι μια απέραντη, αραιοκατοικημένη χώρα, ως επί το πλείστον έρημος, αλλά με τους πιο εντυπωσιακούς και παρθένους υγροτόπους στην Αφρική. Το ταξίδι στην Μποτσουάνα αξίζει την προσπάθειας που απαιτείται για την γνωριμία του ταξιδιώτη με τα πιο απομακρυσμένα μέρη. Από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Βικτόρια μέχρι τις υδάτινες οδούς του δέλτα του Οκαβάνγκο, το ταξιδιωτικό αυτό οδοιπορικό σε συνδυασμό με σαφάρι μας ταξιδεύει στους καλύτερους προορισμούς της Ζιμπάμπουε και της Μποτσουάνα. Θα συναντήσουμε τα τεράστια κοπάδια ελεφάντων του Chobe, θα αναζητήσουμε τους ρινόκερους και τις λεοπαρδάλεις στο Ματόμπο και θα παρατηρήσουμε τα άγρια σκυλιά στο Hwange. Το Οκαβάνγκο είναι το μεγαλύτερο δέλτα σε ενδοχώρα στον κόσμο. Θα πλεύσουμε με παραδοσιακές πιρόγες στα νερά του ποταμού Chobe και τα κανάλια του δέλτα παρατηρώντας την άγρια ζωή. Μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με τους έναστρους ουρανούς και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα στις αστραφτερές αλυκές του Magkadigkadi.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

12-26 Μαίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχωρηση.

Ημέρα 1: Άφιξη στην Victoria Falls- μεταφορά οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Chobe, Μποτσουανά
Άφιξη στην Ζιμπάμπουε και μεταφορά στη συνέχεια οδικώς για 120χλμ στο Kasane στην Μποτσουάνα. Η διαδρομή από την Victoria Falls διαρκεί λίγο πάνω από δύο ώρες, αλλά μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις στην διέλευση των συνόρων. Άφιξη στο lodge και ενημέρωση για το ταξίδι μας.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: κανένα

Ημέρα 2: Σαφάρι και πλωτό Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Chobe
Το Εθνικό Πάρκου Chobe είναι γνωστό για τους τεράστιους πληθυσμούς ελεφάντων και βουβαλιών. Με έναν εκτιμώμενο αριθμό από 40.000 έως 60.000 ελέφαντες, αυτό είναι, χωρίς αμφιβολία το καλύτερο μέρος για να δείτε αυτά τα παχύδερμα. Στο πάρκο επίσης βρίσκουν καταφύγιο άγρια σκυλιά, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις. Ξεκινάμε την ημέρα με ένα πρωινό 3ωρο σαφάρι με τα ανοιχτά αυτοκίνητα του Lodge. Στην συνέχεια επιστροφή και χαλάρωση στο Lodge και χρόνος για μια εξερεύνηση της πόλης Kasane πριν ξεκινήσουμε για ένα 3ωρο πλωτό σαφάρι πάνω στον ποταμό Chobe. Μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε τα τεράστια κοπάδια ελεφάντων και άλλα άγρια ζώα από την προοπτική του νερού.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό

Ημέρα 3: Μεταφορά στο Maun
Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Θα μεταφερθούμε οδικώς για 600kms μεταξύ Kasane και Maun την πόλη στην άκρη του δέλτα του Οκαβάνγκο. Θα κάνουμε μια στάση κατά τη διαδρομή για το μεσημεριανό γεύμα στην άκρη των πεδιάδων από αλάτι Makgadikgadi πριν από την άφιξη στο Maun. Μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο στην πόλη, να πάρουμε προμήθειες για το Δέλτα. Από εδώ είναι μόνο μια μικρή απόσταση έξω από την πόλη για το lodge μας.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό

Ημέρες 4-5: Ολόκληρες ημέρες εξερευνώντας το Δέλτα του Οκαβάνγκο από κανό και με τα πόδια
Μετά από 1.600χλμ ξεκινώντας από τα υψίπεδα της Αγκόλα, τα νερά του ποταμού Οκαβάνγκο φτάνουν στην Καλαχάρι και απλώνονται σε μια μεγάλη βαλτώδη περιοχή όπου το νερό τελικά συγκεντρώνεται και εξατμίζεται και ποτέ δεν φτάνουν ως τη θάλασσα. Αυτός ο βάλτος είναι γνωστός σαν το Δέλτα του Οκαβάνγκο, ένα από τα μεγαλύτερα εσωτερικά δέλτα στη γη και αποτελεί ένα πραγματικό φυσικό θαύμα. Όλο το χρόνο τα νησιά του δέλτα είναι το καταφύγιο σε μια τεράστια ποικιλία άγριας ζωή φτάνοντας στο αποκορύφωμα τους την ξηρή περίοδο όταν τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα μεγαλύτερα μεταναστεύουν στο δέλτα. Μεταφερόμαστε μέσα στο Δέλτα με τοπικές πιρόγες-κανό (Mokoro) από τοπικούς χωρικούς που έχουν μεγαλώσει εδώ. Όταν φτάνουμε στο Δέλτα του θα βρούμε την κατασκήνωση μας. Το camp αποτελείται από σκηνές εφοδιασμένες με ράντζα & στρώματα μαζί με κοινόχρηστη τουαλέτα/ντους και μια κοινόχρηστη μεγάλη σκηνή. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία της αφρικανικής έρημου στο έπακρο και κατά την διάρκεια της νύχτας. Θα περάσουμε τις επόμενες δύο μέρες εξερευνώντας τα νησιά και πλωτές οδούς με τα κανό και τα πόδια ανακαλύπτοντας την άγρια φύση απολαμβάνοντας αυτό το εκπληκτικό μέρος της Αφρικής.
Διαμονή: Camp σε αντίσκηνα
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 6: Σαφάρι- Επιστροφή στο Maun
Σήμερα το πρωί θα κάνουμε την τελευταία μας βόλτα με τα κανό επιστρέφοντας στην άκρη του δέλτα, πριν την επιστροφή μας στην πόλη του Maun. Το απόγευμα είναι ελεύθερο να χαλαρώσετε δίπλα στην πισίνα ή να κάνετε μια προαιρετική πτήση πάνω από το δέλτα.
Διαμονή: Ξενώνας
Γεύματα: Πρωινό

Ημέρα 7: Μεταφορά στο Nata – Επίσκεψη στις αλυκές Makgadikgadi το ηλιοβασίλεμα
Μετά από μια σύντομη στάση στο Maun για ανεφοδιασμό μεταφερόμαστε 300χλμ στο Nata το απόγευμα. Αργά το απόγευμα, κατευθυνόμαστε προς το καταφύγιο άγριας ζωής Nata, να παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα από τις αλυκές Makgadikgadi. Οι αλυκές Makgadikgadi καλύπτουν πάνω από 16.000 τχλμ και αποτελούν τον πυθμένα μιας αρχαίας λίμνης, που τώρα στέρεψε, που κάποτε είχε εξαπλωθεί όσο το Δέλτα του Οκαβάνγκο. Το ηλιοβασίλεμα από τις αλυκές είναι ένα από τα καλύτερα της ηπείρου.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 8: Άφιξη στην Ζιμπάμπουε Zimbabwe – Εθνικό πάρκο Ματόμπο
Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας πίσω προς τη Ζιμπάμπουε. Θα περάσουμε τις πόλεις Francistown και Bulawayo στο δρόμο μας προς το εθνικό πάρκο Ματόμπο. Το ταξίδι είναι περίπου 380χλμ και ο χρόνος οδήγησης είναι περίπου 5ώρες, ωστόσο τη διέλευση των συνόρων μπορεί να είναι κουραστική και μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες. Μένουμε στο lodge, ακριβώς έξω από το πάρκο και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα από τις γρανιτένιες κορυφογραμμές με θέα στο πάρκο.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 9: Σαφάρι και πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Ματόμπο
Το εθνικό πάρκο Ματόμπο είναι μια περιοχή γνωστή για τα kopje (γιγαντιαίους ογκόλιθους που φαίνονται να είναι ισορροπημένοι επισφαλώς ο ένας πάνω από έναν άλλο) και τα άγρια ζώα. Το πάρκο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε τόσο μαύρο και τον λευκό ρινόκερο και έχει ένα πολύ πυκνό πληθυσμό από λεοπαρδάλεις και έχει το ένα τρίτο όλων των ειδών του αετού. Αυτοί οι λόφοι, κάποτε ήταν, οι περιοχές των Βουσμάνων San, που έχουν αφήσει το σημάδι τους με βραχογραφίες που απεικονίζουν καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες και άλλα ζώα. Ήταν επίσης αγαπημένο μέρος του βρετανού Cecil Rhodes όπου και ζήτησε να θαφτεί. Θα επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο Ματόμπο νωρίς το πρωί με το αυτοκίνητο και αργότερα με τα πόδια, όπου ελπίζουμε να δούμε ρινόκερο, με τα πόδια. Θα επισκεφθούμε το μέρος Worlds End, όπου o Cecil Rhodes είναι θαμμένος και θα δούμε μερικούς γρανιτένιους σχηματισμούς και βραχογραφίες. Περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα στο πάρκο και επιστρέφουμε στο Lodge το απόγευμα.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 10: Μεταφορά οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Hwange
Μετά από ένα χαλαρό πρωινό θα κάνουμε μια γρήγορη στάση στο Bulawayo σήμερα το πρωί για ανεφοδιασμό πριν από την οδήγηση προς τον βορά 335χλμ προς το Εθνικό πάρκο Hwange. Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, Hwange καλύπτει 14,600τχλμ από δάση τικ και μοπάνε και από λιβάδια. Στο πάρκο ζουν πάνω από 100 είδη θηλαστικών και 400 είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδικά προστατευόμενων ζώων της Ζιμπάμπουε. Πιο διάσημα είναι οι ελέφαντες και άγρια σκυλιά, και είναι το μόνο μέρος όπου γαζέλες gemsbok και καφέ ύαινες μπορούν να βρεθούν σε εύλογο αριθμό στη Ζιμπάμπουε.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 11: Ολόκληρη ημέρα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Hwange
Περνάμε όλη την ημέρα σε ένα 4WD ανοιχτό αυτοκίνητο αναζητώντας την άγρια ζωή του Hwange.
Διαμονή: Safari Lodge
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο

Ημέρα 12: Επίσκεψη σους καταρράκτες της Βικτόρια
Μετά από ένα χαλαρό πρωινό παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στην πόλη Victoria Falls, περίπου το μεσημέρι. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους ξακουστούς καταρράκτες. Με 1.700 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος οι καταρράκτες της Βικτόρια είναι ο μεγαλύτερος Καταρράκτης στον κόσμο και ένα από τα πιο διάσημα σημεία της Αφρικής. Ο όγκος του νερού αλλάζει με τις εποχές, αλλά όταν είναι σε πλήρη δύναμη το σπρέι υψώνεται στον ουρανό – ένα φαινόμενο το οποίο έχει δώσει στους καταρράκτες το τοπικό όνομα Mosi ή Tunya, «ο καπνός που βροντά». Είναι ένα θέαμα εντυπωσιακό και μοναδικό.
Διαμονή: Ξενώνας
Γεύματα: Πρωινό

Ημέρα 13: Ελεύθερη ημέρα στην Victoria Falls
Σήμερα είναι μια ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, όπως ράφτινγκ, μια πτήση πάνω από τους καταρράκτες, μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα ή ένα πέρασμα στην γειτονική Ζάμπια (Εάν δεν χρειάζεται βίζα) για να δείτε τους καταρράκτες από εκείνη την πλευρά.
Διαμονή: Ξενώνας
Γεύματα: Πρωινό

Ημέρα 14: Επιστροφή στην Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα
Γεύματα: Πρωινό

Κόστος*: 3100€ + αεροπορικό εισητήριο (1.000 – 1.200€)
*Το κόστος του αεροπορικου εισητηριου εξαρτάται απο την έγκαιρη προκαταβολή και προκτράτηση του. Γι αυτο τον λόγο απαιτείται και η προκαταβολη έως το τελος Νοεμβριου.

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Tοπικοί οδηγοί
– Όλες οι οδικές μεταφορές
– Όλες οι διαν/σεις σε lodge & ξενώνες. 2 διαν/σεις σε αντίσκηνα
– Γεύματα όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Vicroria Falls με επιστροφή (1.000€-1.200€)
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Γεύματα που δεν αναφερονται
– Βιζα Ζιμπαμπουε (περιπου 60USD)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.
• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευροζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο στο info@basecamp.gr και στο nikos.todoulos@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017

Προκαταβολή* έως 30 Νοεμβρίου 2017: 800€ + κόστος του αεροπορικού εισητηρίου
Εξόφληση έως 10 Μαρτίου 2018: 2.300€

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 8 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.λ.π.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στη Μποτσουάνα επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού Νίκο Τόδουλο είτε στο email nikos.todoulos@basecamp.gr είτε στο τηλ. 6948 52 5471.

12-26 Μαίου 2018
Διάρκεια: 15 ημέρες
Δραστηριότητές: Σαφάρι, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 3100€ + αεροπορικό εισητήριο
Κατάσταση: 1 θέση διαθέσιμη

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

2017-10-18T21:29:47+00:00