Νορβηγία-Jotunheimen | Ιούλιος 2018

Το Jotunheimen είναι μια ορεινή περιοχή περίπου 3.500 τχλμ στη νότια Νορβηγία και είναι μέρος της μεγάλης οροσειράς πολύ γνωστή και σαν την Μεγάλη Σκανδιναβική Οροσειρά. Τα 29 υψηλότερα βουνά στη Νορβηγία βρίσκονται όλα στο Jotunheimen καθώς και το ομώνυμο εθνικό πάρκο που καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη από 1200 τχλμ.

Στην Σκανδιναβική μυθολογία, η περιοχή του Jotunheimen, παραμένει γνωστή σαν την γη των γιγάντων, και αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό ορεινό όγκο στη Νορβηγία, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες από δραματικές κορυφές και παγετώνες. Με αφετηρία τον μικρό σιδηροδρομικό σταθμό της Otta, οι πρώτες ημέρες  έχουν σαν στόχο της διάσχισης της κλασικής διαδρομής κατά μήκος της διάσημης ατμοσφαιρικής κόψης Besseggen, μια στενή βραχώδης κορυφογραμμή που χωρίζει δύο λίμνες, μια γαλάζια και μια πράσινη. Στόχος στην συνέχεια η διάσχιση με τα πόδια και χωρίς υποστήριξη της κοιλάδας Urdadalen μέχρι την βάση μας για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή του Spiterstulen. Επιχειρούμε στη συνέχεια την ανάβαση στην απαιτητική κορυφή Galdhopiggen (2469μ), το υψηλότερο βουνό της Νορβηγίας μέσα από τον παγετώνα Svellnosbrean. Τις επόμενες ημέρες θα κινηθούμε προς τα δυτικά, μέσα από τα πιο απομονωμένα και άγρια τοπία του Jotunheimen μέχρι την σταδιακή έξοδο μας από το εθνικό πάρκο και την επιστροφή μας στον πολιτισμό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος σε κάποιο ταξίδι περιπέτειαςι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Ιούλιος 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Άφιξη στο αεροδρόμιο του Όσλο και μεταφορά στο καταφύγιο Gjendesheim (1000μ).  Διαμονή: Καταφύγιο Gjendesheim. Γεύματα: Δείπνο

2η ημέρα: Πεζοπορία στη διαδρομή the Besseggen Ridge Route, μέσω Veslfjellet (1743μ.) και με κατεύθυνση το καταφύγιο Memurubu (1008μ.)
Διαμονή: Καταφύγιο Memurubu. Γεύματα: Πρωινό/ γεύμα/ δείπνο
Ανάβαση: 700μ. Κατάβαση: 700μ. Ώρες πορείας: 6

3η ημέρα: Διαδρομή με βάρκα κατά μήκος της λίμνης Gjende με κατεύθυνση το Gjenebu. Πεζοπορία προς το Spiterstulen μέσω της κοιλάδας Urdadalen.
Διαμονή: Καταφύγιο Spiterstulen. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Ανάβαση: 1000μ. Κατάβαση: 900μ. Ώρες πορείας: 9-10

4η ημέρα: Ανάβαση στο Galdhopiggen (2469 μέτρα), την ψηλότερη κορυφή της Νορβηγίας και επιστροφή στο Spiterstulen.
Διαμονή: Καταφύγιο Spiterstulen. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Ανάβαση: 1400μ. Κατάβαση: 1400μ. Ώρες πορείας: 7

5η ημέρα: Ημέρα εξερεύνησης του παγετώνα Svellnosbrean – Αναφέρεται και ως «Ο πάγος του παραμυθιού».
Διαμονή: Καταφύγιο Spiterstulen. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Ανάβαση: 700μ. Κατάβαση: 700μ. Ώρες πορείας: 5-6

6η ημέρα: Πεζοπορία μέσα από την κοιλάδα του Visdalen  με προορισμό το Leirvassbu (1400μ). Προαιρετική ανάβαση της Kyrkja (2032μ).
Διαμονή: Καταφύγιο Leirvassbu. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Ανάβαση: 400μ. Κατάβαση: 100μ. Ώρες πορείας: 5 ή 9

7η ημέρα: Πορεία κατάβασης προς το Skogadalsboen.
Διαμονή: Καταφύγιο Skogadalsboen. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Κατάβαση: 600μ. Ώρες πορείας: 7-8

8η ημέρα: Πεζοπορία μέσα από την κοιλάδα Avdalen, στο Utadalen. Προαιρετική πορεία πάνω από τον καταρράκτη Avdal.
Διαμονή: Καταφύγιο. Γεύματα: Πρωινό/ μεσημεριανό/ δείπνο
Ανάβαση: 600μ. Κατάβαση: 800μ. Ώρες πορείας: 7-8

9η ημέρα: Πεζοπορία έως τον κεντρικό δρόμο και επιβίβαση σε λεωφορείο για την επιστροφή στον κεντρικό σταθμό του Όσλο. Από εκεί λεωφορείο μέχρι το αεροδρόμιο και από εκεί shuttle bus μέχρι το ξενοδοχείο.
Διαμονή: Ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο. Γεύματα: Πρωινό
Κατάβαση: 300μ. Ώρες πορείας: 1-2

10η ημέρα: Ημέρα αναχώρησης. Από το ξενοδοχείο shuttle bus μέχρι το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Γεύματα: Πρωινό

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν οι ίδιοι τα σακίδια με τα προσωπικά τους αντικείμενα και ρόυχα. Για την διαμονή στα καταφύγια δεν χρειαζεται υπνοσακος παρα μόνο ένα liner.

Κόστος: ΤΒΑ€

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Όσλο με επιστροφή
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Αμοιβές διπλωματούχων οδηγών βουνού CMGA (Chilean Mountain Guide Association)
– Μεταφορά απο το αεροδρόμιο στο καταφυγιο & εισητηριο επιστροφης με το λεωφορείο στο κεντρικο σταθμο του Οσλο & εισιτήρια πλοίων
– 8 διαν/σεις κατά την διάρκεια του trekking σε καταφύγια
-1 διαν/ση σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Όσλο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό
– Όλα τα πρωινά, τα γεύματα και τα δείπνα κατά την διάρκεια της πεζοπορίας (ΠΜΔ)
– Τεχνικός εξοπλισμός ασφαλείας όπου χρειαστεί (κράνη, κραμπόν, πιολέ) για τον παγετώνα
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια της πεζοπορίας
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Γεύματα (εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
– Το εισητηριο του Λεωφορείου απο τον κεντρικό σταθμό στο Αεροδρόμιο καθώς και το κόστος του shuttle bus από και προς το αεροδρόμιο (Χ2). Αυτα πληρώνονται επιτόπου. Κόστος συνολικό περίπου 30-40 ευρώ.
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος στο συγκεκριμένο ταξίδι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2018 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 1η Φεβρουαρίου 2018: 1000€
2η Δόση μέχρι  1η Μαίου 2018: 1500€

Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 6 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το BASE CAMP TRAVEL στο τηλ. 211 40 14 744, κιν. 6983 63 8000, ή στο email: info@basecamp.gr.

Ιούλιος 2018
Διάρκεια: 10 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2500€

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

2017-10-03T22:19:44+00:00