Παταγονία-Torres del Paine | Φεβρουάριος 2019

/Παταγονία-Torres del Paine | Φεβρουάριος 2019

Παταγονία-Torres del Paine | Φεβρουάριος 2019

Η Παταγονία, ανακάλυψη του Μαγγελάνου, είναι γνωστή σαν τη γη του πυρρός αλλά και του πάγου. Θεωρείται σαν μια από τις πιο άγριες και πιο θαυμαστές περιοχές αυτού του πλανήτη και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής ακριβώς βόρεια του ακρωτηρίου Horn. Η Παταγονία καλύπτει μια έκταση πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπορεί κανείς να βιώσει και τις τέσσερις εποχές μέσα σε μια ημέρα. Βουνά, πυκνά δάση, παγετώνες και λίμνες συνθέτουν το τοπίο της Παταγονίας. Αν προστεθούν τα φιορδ και τα παγόβουνα της Νότιας Χιλής, αλλά και οι δρυμοί με τα χιλιάδες θαλάσσια θηλαστικά, τα ξεχασμένα χωριά, και τα ορμητικά ποτάμια, τότε το σύνολο είναι συναρπαστικό. Ένα ταξίδι ζωής, για λίγους που τολμούν να φτάσουν στην κυριολεξία στην άκρη του Κόσμου. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Χιλής Santiago, θα πετάξουμε 3000 χιλιόμετρα νοτιότερα προς το Punta Arenas. Θα φτάσουμε οδικώς στο εθνικό πάρκο Torres del Paine, το πιο γνωστό και μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Χιλής. Εκεί θα πεζοπορήσουμε για 9 ημέρες ανάμεσα σε ποτάμια, παγετωνικές λίμνες στα χρώματα της ίριδας, χιονοσκέπαστες κορυφές, σουρεαλιστικούς λαξευμένους από τα στοιχεία της φύσης παγετώνες και θα δούμε τα επιβλητικά γρανιτένια σπιρούνια των Cuernos del Paine, αυτού του μοναδικής ομορφιάς μέρους της γης. Θα περπατήσουμε πάνω στο παγετώνα Grey και θα εξερευνήσουμε με kayak την ομώνυμη λίμνη κωπηλατώντας ανάμεσα σε παγόβουνα. Ένα trekking εμπειρία ζωής αφού την καταπληκτική φύση της Παταγονίας μπορούμε να συναντήσουμε μόνο στη Νέα Ζηλανδία, τη Σκανδιναβία και την Αλάσκα.
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Φεβρουάριος 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 0
Ραντεβού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πτήση στο Santiago μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Ημέρα 1
Άφιξη στο Santiago. Πτήση και άφιξη στο αεροδρόμιο του Punta Arenas και μεταφορά οδικώς στο Puerto Natales. Δείπνο και διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα. (Δ)
Ημέρα 2
Ελεύθερη μέρα στο Puerto Natales. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα. (Π)
Ημέρα 3
Μεταφορά οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine. Η δίωρη αυτή διαδρομή μέσα από τις εκτάσεις της Παταγονίας περιλαμβάνει και μια στάση στο Cerro Castillo, το σημαντικότερο κέντρο εξαγωγής μαλλιού και κρέατος κατά την δεκαετία του 60. Άφιξη στο Πάρκο και πεζοπορία μέχρι την βάση των φημισμένων πύργων (Torres). Μια εντυπωσιακή πεζοπορική διαδρομή στην σκιά των γρανιτένιων γιγάντων. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Nash. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 4
Σήμερα ξεκινάμε το οδοιπορικό μας γύρω από τον ορεινό όγκο των Paine. Το πρωί θα συναντηθούμε με τους αχθοφόρους μας για να, να φορτώσουμε τον κοινόχρηστο εξοπλισμό μας και αρχίζουμε την διάσχισή μας μέσα από αρχαίες παγετώνικές μοραίνες, στο δρόμο για το Camp Seron. Το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από δάση λένγκας (είδος οξιάς) όπου συχνά βλέπουμε μικρά παπαγαλοειδή, διάφορα είδη χηνών, γκουανάκο και την παταγονική αλεπού (4 ώρες). Διανυκτέρευση με αντίσκηνα στο Camp Seron. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 5
Πρωινό νωρίς και ξεκινάμε την σημερινή πεζοπορία προς την λίμνη Dickson, μια λίμνη στην άκρη του Νότιου Ηπειρωτικού Παγοκαλύμματος (Southern Continental Ice Cap). Το κατάλευκο South Ice Cap είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παγετώνας πάνω στην γη μετά την Ανταρκτική και Γροιλανδία και αποτελείται από εκατοντάδες επιμέρους παγετώνες. Διασχίζουμε θαμνώδεις εκτάσεις και ένα μικρό ποτάμι κατά μήκος της λίμνης. Μια όμορφη μέρα με εύκολη πεζοπορία (6 ώρες). Εδώ μπορούμε απολαύσουμε τα καυτά ντους στο καταφύγιο και γιατί όχι μια κρύα μπίρα! Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Refugio Dickson. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 6
Φτιάχνουμε τα σακίδια μας και ξεκινάμε μέσα από ένα παρθένο, παλιό δάσος από οξιές. Βλέπουμε και παρατηρούμε, σχεδόν τα πάντα καθώς και τον απίστευτο Μαγγελάνικό δρυοκολάπτη με το κόκκινο κεφάλι. Λίγο πριν φτάσουμε εκεί που θα κατασκηνώσουμε θα περάσουμε από τον παγετώνα Perros με φανταστική θέα προς στον παγετώνα και τη ομώνυμη λίμνη (5 ώρες). Διανυκτέρευση με αντίσκηνα στην βάση του περάσματος John Garner στο Los Perros. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 7
Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα καθώς ανηφορίζουμε μέχρι το πέρασμα John Garner και μετά συνεχίζουμε μέσα από ένα πυκνό δάσος, ακριβώς πάνω από τον τεράστιο παγετώνα Grey. Φτάνοντας στο πέρασμα η θέα είναι πραγματικά μοναδική, από τις αλπικές, παγωμένες κορυφές μέχρι και το Νότιο Ηπειρωτικό Παγοκάλυμμα με τον παγετώνα Grey να απλώνεται από κάτω μας σαν ένα τεράστιο λευκό ποτάμι. Στην συνέχια θα κατηφορίσουμε προς λίμνη Grey μέσω από ένα δάσος από οξιές, όπου κάθε τόσο εμφανίζεται ένα «μπαλκόνι» με υπέροχη προς τον παγετώνα Grey και το Νότιο Ηπειρωτικό Παγοκάλυμμα της Παταγονίας (9-10 ώρες).Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Refugio Grey. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 8
Ημερήσια Εκδρομή στον Παγετώνα Grey: Μετά το πρωινό, οι οδηγοί θα έχουν μια εισαγωγική συζήτηση, και να εξηγήσει τη διαδρομή, την διάρκεια και να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό και προσαρμοστεί σωστά για κάθε επιβάτη. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούμε σε μια βάρκα zodiac για 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε την δυτική πλευρά του παγετώνα Grey. Κατά την άφιξη, θα αποβιβαστούμε στο νησί μέσα στον παγετώνα (nunatak) και θα περπατήσουμε πάνω του για περίπου μία ώρα μέχρι να φτάσουμε στον πάγο. Πριν μπούμε στον κύριο παγετώνα, ο οδηγός θα μας ενημερώσει μας για την ασφάλεια και την ορθή χρήση του εξοπλισμού. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση ασφάλειας θα αρχίσουμε την εξερεύνηση μας στον παγετώνα που θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες. Θα να παρατηρήσουμε τα ρήγματα, τα ποτάμια, τις λιμνοθάλασσες και τις σήραγγες σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Επιστρέφουμε στο zodiac και πίσω στο καταφύγιο Refugio Grey. Δείτε και το σχετικό βίντεο https://vimeo.com/82534331. Ελευθερος χρόνος για περιήγησητο απόγευμα. (Π,Μ,Δ)
Ημέρα 9
Πρωινή προαιρετική εκδρομή με καγιάκ. Από την κατασκήνωση βάσης μας, η οποίο βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της λίμνης ο οδηγός θα μας ενημερώσει σχετικά με τον εξοπλισμό που απαιτείται για την βόλτα και τους κανόνες ασφαλείας. Μετά από αυτό, θα συνεχίσουμε με τα καγιάκ στην άκρη της λίμνης. Τώρα η δράση αρχίζει πραγματικά! Εμείς θα κωπηλατήσουμε ανάμεσα στα παγόβουνα που επιπλέουν στη λίμνη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ανατολική πλευρά του παγετώνα Grey μέσα σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό στον ιδιαίτερο αυτό τόπο. Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορεί να πλησιάσουμε πιο κοντά στον παγετώνα για μια καλύτερη οπτική.
Μετά το γεύμα, θα διασχίσουμε ένα υψηλό οροπέδιο με θέα την λίμνη Grey με τα παγόβουνα και τον ομώνυμο παγετώνα στο δρόμο μας για την λίμνη Lago Pehoe που σημαίνει «κρυφή λίμνη» στη γλώσσα Tehuelche. Το απόγευμα θα είμαστε ελεύθεροι να χαλαρώσουμε στο Lodge Paine Grande και να απολαύσετε την περιοχή με υπέροχη θέα στον ορεινό όγκο του Paine Grande & των γρανιτένιων κορυφών Los Cuernos.(3-4 ώρες). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Lodge Paine Grande.(Π,Μ,Δ) ή με αντισκηνα διπλα
Ημέρα 10
Σήμερα θα ανηφορίσουμε την φημισμένη κοιλάδα French Valley. Αυτή η κοιλάδα είναι η πιο όμορφη μέσα στο Εθνικό Πάρκο και ένα από τις πιο μοναδικές στον κόσμο. Περιβάλλεται από παγετώνες που κρέμονται από τα ψηλά βράχια μέσα σε ένα αμφιθεατρικό σκηνικό από γρανιτένιους τοίχους και μυτερές απόκρημνες κορυφές. Επιστρέφουμε από τα ίδια και συνεχίζουμε προς την τιρκουάζ λίμνη Nordenskjold, όπου βρίσκεται το καταφύγιο Refugio Cuernos (6-8 ώρες). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Refugio Cuernos. (Π,Μ,Δ) ή με αντισκηνα διπλα
Ημέρα 11
Σήμερα θα πεζοπορήσουμε κατά μήκος της λίμνης Nordenskjold και κάτω από τους κρεμάμενους παγετώνες του βουνού Mount Almirante Nieto, για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο του Paine στον ξενώνα Hosteria Las Torres που σηματοδοτεί και το τέλος του εντυπωσιακού αυτού trekking (5-6 ώρες). Μεταφορά οδικώς στο Puerto Natales. Δείπνο και διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα.(Π,Μ,Δ)
Ημέρα 12
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο του Punta Arenas. Άφιξη στο Santiago για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα. (Π)
Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν οι ίδιοι τα σακίδια με τα προσωπικά τους αντικείμενα. (υπνόσακος, υπόστρωμα, ρούχα). Ο κοινός εξοπλισμός της ομάδας (αντίσκηνα, φαγητό, καμινέτα, σκεύη μαγειρέματος, καύσιμα) θα μεταφέρονται από τους οδηγούς και τους βοηθούς τους. Υπάρχει δυνατότητα για την χρήση κάποιου porter με κόστος 100USD την ημέρα που μπορει να κουβαλησει 15kg. Μπορει να μοιραστεί το κόστος μεταξύ 2 ή 3 ατόμων με το αναλογο βαρος 7,5kg η 5kg.
Κόστος: 3.600€ + αεροπορικό εισιτήριο
Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Santiago – Punta Arenas με επιστροφή
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Αμοιβές διπλωματούχων οδηγών βουνού CMGA (Chilean Mountain Guide Association)
– Βοηθούς οδηγών βουνού κατά την διάρκεια του trekking για μεταφορά κοινόχρηστου εξοπλισμού
– Όλες οι οδικές μεταφορές & εισιτήρια πλοίων
– Τρεις (3) διαν/σεις σε ξενώνα στο Puerto Natales σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό
– Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine
– Όλες οι διαν/σεις κατά την διάρκεια του trekking σε καταφύγια & αντίσκηνα 4 εποχών, (2 άτομα ανά σκηνή)
– Όλα τα πρωινά, τα γεύματα και τα δείπνα κατά την διάρκεια της πεζοπορίας (ΠΜΔ)
– Ημερήσια εκδρομή/πεζοπορία στον παγετώνα Grey
– Τεχνικός εξοπλισμός ασφαλείας όπου χρειαστεί (κράνη, καρμπόν, πιολέ) για τον παγετώνα Grey
– Κατασκηνωτικός εξοπλισμός, αντίσκηνα, καμινέτα, σκεύη μαγειρέματος, καύσιμα
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια της πεζοπορίας
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Γεύματα (εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Ημερήσια εκδρομη με καγιάκ (κόστος περιπου 100 USD)
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε πολύ εύκολα να δηλώσετε συμμετοχή και να κάνετε κράτηση θέσης για το ταξίδι ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:
Βήμα-1
Συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της παρούσας σελίδας.
Βήμα-2
Καταθέστε την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς γράφοντας στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο σας.
• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)
Βήμα-3
Φωτογραφήστε με το κινητό σας την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σας (ή την πίσω πλευρά αστυνομικής σας ταυτότητας αν πρόκειται για ταξίδι εντός ευροζώνης) και στείλτε την ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο info@basecamp.gr ή μέσω whats up/viber στο τηλ. +30 698 36 38000.
Κρατήσεις θέσεων
Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι 1η Μαίου 2018
Εξόφληση 1η Οκτωβρίου 2018: 3.600€ (+ αερ. εισητήριο)
Διακανονισμός που περιλαμβάνει και το αεροπορικό εισητήριο:
Προκαταβολή* 1η Μαίου 2018: Κόστος αερ. εισητήριου
2η Δόση μέχρι 25 Ιουνίου 2018: 1600€
3η Δόση μέχρι 1η Οκτωβρίου 2018: 2000€
Συμμετοχές
Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 8 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.
Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.
Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.λ.π.
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στη Σκωτία επικοινωνήστε με τον operations manager του γραφείου και αρχηγό του ταξιδιού Νίκο Τόδουλο είτε στο email nikos.todoulos@basecamp.gr είτε στο τηλ. 6948 52 5471.
BASE CAMP
Τα κεντρικά γραφεία του Base Camp βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 90, ΤΚ 15125.Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τα πρόγραμματα του μας καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μύνημα χωρίς χρέωση στο WhatsUp/Viber στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Φεβρουάριος 2019
Διάρκεια: 13 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση, kayak
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 3600€ + αεροπορικο εισητηριο

Ελάχιστη συμμετοχή 8 άτομα

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

2018-03-01T02:41:25+00:00