Σκωτία – Isle of Skye Trail | Σεπτέμβριος 2017

Ανάμεσα στα διάσπαρτα νησιά του αρχιπελάγους των Εβρίδων στη Σκωτία, βρίσκεται το νησί Isle of Skye. Το όνομα του προέρχεται από την Σκανδιναβική λέξη “Skye” που σημαίνει «ομιχλώδες νησί» και τα βουνά του αποτελούν την προέκταση των Higlands της ηπειρωτικής Σκωτίας. Θα περπατήσουμε μέσα από τα φημισμένα Μαύρα και Κόκκινα βραχώδη όρη Cuillin, πανέμορφες λίμνες, παράκτια καταπράσινα μονοπάτια με εντυπωσιακή θέα στις μικρές βραχονησίδες  Soay, Rum, Scalpay and Raasay, την ξακουστή κόψη Trotternish Ridge, την άγρια και απομονωμένη περιοχή του Glen Sligachan και το ορόσημο του νησιού, τον βραχώδη σχηματισμό του Quiraing. Μύθοι λένε ότι το νησί κατοικείται, ακόμα και σήμερα, από νεράιδες και ξωτικά. Ένας γαλήνιος τόπος επικής ομορφιάς με χιλιάδες χρόνια ιστορίας με την ομίχλη να δημιουργεί ένα γοητευτικά μυστηριώδες σκηνικό, ιδανικό για να νιώσει κανείς τη δραματικότητα του τοπίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εάν σας ενδιαφέρει για κάποιο μελλοντικό ταξίδι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
22-30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜA*
*To πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί 3 μήνες πριν την αναχωρηση

Ένα απαιτητικό οδοιπορικό, για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση. Το περπάτημα θα είναι σε σχετικά τραχύ, έδαφος, μέσα σε υγρότοπους και σε εκτεθειμένα μονοπάτια, και ορισμένα τμήματα θα είναι ακόμη εκτός μονοπατιών εντελώς.

Ημέρα 1: Άφιξη στο Broadford
Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Μεταφορά οδικώς μέχρι το Broadford, στο νησί Skye, την πόλη που οι Σκανδιναβοί Vikings ονόμασαν μεγάλος κόλπος. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 2: Broadford to Torrin – 19 χλμ
Σήμερα θα περπατήσουμε προ το Torrin, μια απόσταση περίπου 19 χλμ με 500 μέτρα υψομετρική. Από το Broadford θα ξεκινήσουμε ακολουθώντας ένα καλογραμμένο μονοπάτι πριν μπούμε σε ένα πιο βραχώδες κατά μήκος της ακτογραμμής με πανέμορφη θέα στις οροσειρές του νησιού Cuillin, Bla Bheinn και Red Hills. 6-7 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 3: Torrin to Elgol – 16 χλμ
Μια ευκολότερη και μικρότερη μέρα με μόνο 350μ υψομετρικής διαφοράς. Το μονοπάτι ακολουθεί καλογραμμένα και πολύ βατά κομμάτια παράλληλα με το δρόμο αλλά με εντυπωσιακή θέα προς τις μικρές βραχονησίδες και την χερσόνησο Sleat στο νότιο μέρος του νησιού, μέρος της καταγωγής της φατρίας Macdonald. 5 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 4: Elgol – Sligachan – 17 χλμ
Σήμερα θα ακολουθήσουμε την άγρια και απομονωμένη περιοχή του Glen Sligachan. Θα ξεκινήσουμε περπατώντας σε ένα πιο στενό μονοπάτι με κάθετα βράχια το οποίο θα γίνει πιο πλατύ και ευκολότερο προς το τελείωμα του. Μια συνολική απόσταση 19 χλμ με 500 μέτρα υψομετρική, που θα μας πάρει 6-7 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 5: Sligachan – Portree – 19 χλμ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε με μερικά πιθανά περάσματα από τα ποτάμια του νησιού. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι κατά μήκος της όχθης της λίμνης Loch Sligachan. Το μονοπάτι αυτό θα μας οδηγήσει στην περιοχή Braes και στην συνέχεια στις περίφημες αλυκές, ένα παρθένο οικοσύστημα, στις άκρες του γραφικού και παραθαλάσσιου οικισμού Portee. Μια συνολική απόσταση 19 χλμ με 300 μέτρα υψομετρική, που θα μας πάρει 5-6 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 6: Portree – The Storr –  14 χλμ
Η ημέρα ξεκινάει σε ένα μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής και αργότερα μέσα σε υγρότοπους με θέα στην θάλασσα, στις λίμνες και την περίφημη κόψη Trotternish Ridge. Μια συνολική απόσταση 14 χλμ με 500 μέτρα υψομετρική, που θα μας πάρει 4-5 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 7: The Storr – Flodigarry – 25 χλμ
Η δυσκολότερη, μεγαλύτερη και πιο απαιτητική αλλά αξιομνημόνευτη ημέρα του ταξιδιού πάνω στην κόψη Trotternish Ridge. Στην αρχή θα ανηφορίσουμε προς την κορυφή The Storr μέχρι να καταλήξουμε την ομορφότερη κορυφογραμμή στην Μεγάλη Βρετανία. Από την κορυφογραμμή έχουμε να περάσουμε από 10 κορυφές πριν κατηφορίσουμε προς την Bioda Buidhe. Μια συνολική απόσταση 25 χλμ με 1700 μέτρα υψομετρική, που θα μας πάρει 9-10 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 8: Flodigarry – Kilmaluag – 14 χλμ
Θα ξεκινήσουμε από τον μοναδικό, ξακουστό και πολυφωτογραφισμένο βράχινο σχηματισμό, το Quiraing. Θα περπατήσουμε κατά μήκος της εντυπωσιακής αυτής περιοχής μέχρι την κατάβαση μας στα περίχωρα του Flodigarry. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε παράκτια μονοπάτια και μονοπάτια μέσα από σε υγρότοπους μέχρι το τέλος της διαδρομής μας. Μια συνολική απόσταση 14 χλμ με 350 μέτρα υψομετρική, που θα μας πάρει 6 ώρες. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα (Bed & Breakfast).

Ημέρα 9: Αναχώρηση – Επιστροφή στην Αθήνα
Αναχώρηση οδικώς από το Broadford μέχρι το αεροδρόμιο της Γλασκώβης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την διάρκεια του Trekking να κουβαλούν μόνο τα σακίδια ημέρας με τα απαραίτητα. Οι επιπλέον αποσκευές θα μεταφέρονται κάθε ημέρα μέρα με το transfer service στο επόμενο B&B έτσι ώστε να μπορουν να απολαμβάνουν την διαδρομή χωρίς να έχουν το πρόβλημα με τα βαριά σακίδια. Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας δεν επιθυμεί κάποια ημέρα να πεζοπορίσει υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του στον επόμενο σταθμό της διαδρομής.

Κόστος*: 2020€
*Η τιμή ενδέχεται να αλλάξει λόγω μεταβολής φόρων αεροδρομίων, επίναυλο καυσίμων ή αλλαγής  τιμολογιακής πολιτικής των αεροπορικών εταιριών και εξαρτάται από την έγκαιρη προκράτηση των εισητηρίων

Περιλαμβάνονται
– Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
– Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γλασκώβη με επιστροφή
– Φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων
– Βρετανός οδηγός βουνού
– Όλες οι οδικές μεταφορές
– Οκτώ (8) διαν/σεις σε τοπικό ξενώνα με πρωινό (Β&Β)
– Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια του trekking
– Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
– Ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life)
– Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ περιλαμβάνονται
– Γεύματα (Δείπνα & Μεσημεριανό)
– Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
– Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
– Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Εάν σας ενδιαφέρει για κάποιο μελλοντικό ταξίδι επικοινωνήστε με τον Operations Manager του γραφείου, Νίκο Τόδουλο στο nikos.todoulos@basecamp.gr με το τηλέφωνο σας.

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής αρχές Σεπτεμβρίου 2016 στον τραπεζικό λογαριασμό τou ταξιδιωτικού γραφείου Base Camp Travel στην Alpha Bank: 157-002-310-022-291 (IBAN: GR2601401570157002310022291). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε σε δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε το αποδεικτικό της κατάθεσης, αρκεί στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας.

Προκαταβολή* 30 Ιανουαρίου 2017: 1000€
2η Δόση μέχρι 30 Απριλίου 2016: 500€
3η Δόση μέχρι 10 Ιουνίου 2017: 520€
* Η τόσο νωρίς προκαταβολή γινεται λόγω των περιορισμενων καταλυματων στην περιοχή που ζητάνε προπληρωμές στο συνολο τους για να γινει οποιαδήποτε κράτηση.

Συμμετοχές
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά 7 άτομα. Σε περίπτωση που 30 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, τότε το ταξίδι θα ματαιωθεί και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν καταχωρήσει στη δήλωση συμμετοχής.

Υπέρβαρο
Κατά την διάρκεια των πτήσεων το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 20kg για τις αποσκευές +5kg για μια χειραποσκευή. Επιπλέον κιλά στις αποσκευές, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες με έξτρα χρεώσεις που καταβάλλονται απευθείας στις αεροπορικές εταιρίες.

Αποσκευές
Απαγορεύεται να μεταφέρετε γκαζάκια (φιαλίδια) στις αποσκευές σας. Επίσης απαγορεύεται να μεταφέρεται στην χειραποσκευή σας κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγόβιδες, καραμπίνερ, σουγιάδες, ξύλα, σχοινιά, μπαταρίες, διάφορα υγρά κ.α.

22-30 Σεπτεμβρίου 2017
Διάρκεια: 9 ημέρες
Δραστηρ: πεζοπορία, περιήγηση
Εμπειρία: ΔΕΝ απαιτείται
Κόστος: 2.020€

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

2017-10-03T22:26:07+00:00