Το απέραντο λευκό του χιονιού δίνει στα βουνά το χειμώνα, ένα ιδιαίτερα επιβλητικό χαρακτήρα. Αγέρωχες κορυφές, καταπράσινα δάση, πηγές με κρυστάλλινα νερά, αλπικά λιβάδια και εντυπωσιακές ορθοπλαγιές συνθέτουν ένα κόσμο μαγικό! Τον κόσμο του βουνού, της δράσης και της περιπέτειας. Για το Basecamp η μεγάλη χειμερινή περιπέτεια γίνεται πραγματικότητα, μέσα από το πρόγραμμα της ετήσιας Σχολής Ορειβασίας που διεξάγεται κάθε χρόνο από Ιανουάριο έως και Μάρτιο, με επικεφαλής τον εκπαιδευτή ορειβασίας & οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο.

Τι είναι η ορειβασία
Η ορειβασία είναι μια δραστηριότητα που για όσους την έχουν ήδη γνωρίσει, αποτελεί τρόπο και στάση ζωής καθώς καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά την σωματική άσκηση με την ζωή στη φύση και την ψυχική ανανέωση. Οι ορειβάτες σε μικρές παρέες ή μεγαλύτερες ομάδες κινούνται στο βουνό μέσα από μονοπάτια, ρεματιές, δάση, κόψεις, απόκρημνές ή χιονισμένες πλαγιές με σκοπό την ανάβαση στις κορυφές. Στη σύγχρονη εποχή η ορειβασία διεξάγεται με πολλούς τρόπους, από τους πιο απλούς όπως είναι η ορεινή πεζοπορία μέχρι τους πιο σύνθετους όπως η αναρρίχηση βράχου και πάγου, ο αλπινισμός και οι αποστολές σε απομονωμένα βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της Σχολής Ορειβασίας αρχαρίων, περιλαμβάνει 11 ημέρες πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης που χωρίζονται σε τέσσερα (όχι συνεχόμενα) διήμερα σ/κ και ένα τριήμερο (αργία Καθ. Δευτέρας) και διεξάγονται σε ορισμένα από τα πιο όμορφα βουνά της χώρας μας όπως τα Άγραφα στην Θεσσαλία, η Δύρφις στην Εύβοια, ο Ταΰγετος στην Πελοπόννησο, τα Τζουμέρκα στην Ήπειρο και τα Βαρδούσια στη Ρούμελη. Επιπρόσθετα στο πρόγραμμα της Σχολής Ορειβασίας για το 2020, έχουν προστεθεί τρία ακόμα πανέμορφα βουνά της Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Βαρνούντας στην περιοχή Πρεσπών-Φλώρινας, το Φαλακρό στη Δράμα και ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος στην Κατερίνη, κάνοντας εφικτή την συμμετοχή στη σχολή και για τους λάτρεις του βουνού που κατοικούν στη βόρεια Ελλάδα.

Τα βουνά
Πέρα από το μεγάλο ορειβατικό τους ενδιαφέρον, τα βουνά όπου θα διεξαχθεί η σχολή έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής σε όλους, ανεξάρτητα εάν διαμένουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή άλλες επαρχιακές πόλεις. Οι μετακινήσεις γίνονται με τουριστικά λεωφορεία που ξεκινούν Σάββατο πρωί από Αθήνα & Θεσσαλονίκη ή με ΙΧ των συμμετεχόντων που διαμένουν σε επαρχιακές πόλεις και επιστρέφουν στο σημείο αναχώρησης το βράδυ της Κυριακής. Με αυτόν τον τρόπο οι εκδηλώσεις της Σχολής Ορειβασίας του Basecamp αποκτούν πανελλήνια διάσταση και γίνονται σημείο συνάντησης για ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα.

Ο χαρακτήρας των εξορμήσεων
Οι εξορμήσεις της σχολής εκτός από εκπαιδευτικό, έχουν ταυτόχρονα και ταξιδιωτικό και εξερευνητικό χαρακτήρα, σε μέρη που δύσκολα μπορεί να επισκεφτεί κάποιος, ειδικά το χειμώνα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση και τον πραγματικό μας εαυτό, καθώς η αστικοποίηση και ο μοντέρνος τρόπος ζωής στις πόλεις, μας στερούν την επαφή με τα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια ακόμα και το χώμα, που κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Εκπαιδευτές
Στη σχολή διδάσκουν διπλωματούχοι εκπαιδευτές ορειβασίας & αναρρίχησης της ΕΟΟΑ, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη ορειβατική, εκπαιδευτική καθώς και παιδαγωγική εμπειρία πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων. Το πρόγραμμα βασίζεται στις προδιαγραφές εκπαίδευσης που ορίζονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) η οποία χορηγεί και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις στους αποφοίτους.

Προϋποθέσεις
Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, δεν απαιτείται προηγούμενη ορειβατική εμπειρία παρά μόνον μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση, την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Το Σάββατο η πεζοπορία μας ως το καταφύγιο έχει διάρκεια 2-3 ώρες ενώ την Κυριακή (που συνήθως γίνεται η ανάβαση προς τις κορυφές) κυμαίνεται από 3 έως 5 ώρες. Επίσης θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον προσωπικό σας ορειβατικό εξοπλισμό (μπότες, σακίδιο, κ.λπ.).

Η εκπαίδευση
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η ασφαλής και αποτελεσματική κίνηση στο βουνό, τόσο στο ξερό όσο και στο χιονισμένο πεδίο, βιώνοντας παράλληλα αξέχαστες στιγμές δράσης, περιπέτειας αλλά και ομαδικής συνεργασίας και συντροφικότητας στην ορεινή φύση. Το κύριο αντικείμενο εκπαίδευσης στη Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων, αφορά τεχνικές ορεινής πεζοπορίας σε ξερό πεδίο χωρίς χιόνι καθώς και σε χιονισμένες πλαγιές ή λούκια με κλίση έως 45 μοίρες, που απαιτούνται για την ανάβαση στις κορυφές των περισσότερων Ελληνικών βουνών, από τις κλασικές τους διαδρομές χειμώνα ή καλοκαίρι. Η αναρρίχηση βράχου εξετάζεται στις αντίστοιχες σχολές αναρρίχησης βράχου ενώ ο αλπινισμός και η χειμερινή αναρρίχηση (κλίσεις άνω των 45°) στην σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας αναρριχητής βράχου δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει και ορειβατικές γνώσεις, ένας ορειβάτης όμως είναι πολύ σοφό να κατέχει βασικές γνώσεις και δεξιότητες αναρρίχησης ακόμα και αν ασχολείται μόνον με την απλούστερη μορφή της ορειβασίας που είναι ορεινή πεζοπορία.

Ομάδες με ειδικά ενδιαφέροντα
Εκτός από το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στα πλαίσια της Σχολής Ορειβασίας δημιουργούνται ομάδες ειδικών ενδιαφερόντων όπως η ομάδα των αντισκηνάδων που είναι προσανατολισμένη στη υπαίθρια χειμερινή διαβίωση, η ομάδα υψηλού βουνού που έχει στόχο την συμμετοχή σε αποστολές μεγάλου υψόμετρου στο εξωτερικό και η ομάδα χειμερινής αναρρίχησης & διάσωσης με κύριο αντικείμενο το τεχνικό βουνό, τις διαδρομές πάγου και την ορεινή διάσωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ 2020

Παρασκευή 13/12/2019, Αθήνα,
– Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα της σχολής ορειβασίας με ελεύθερη συμμετοχή
– Προβολή διαφανειών (8-10μμ)

Τετάρτη 08/01/20 Αθήνα (αίθουσα TheWall) 7-9.30μμ, συνάντηση γνωριμίας, έναρξη σχολής
18-19/01/20 Δύρφις, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
01-02/02/20 Άγραφα, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
15-16/02/20 Ταΰγετος, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
29/2-01-02/03/20  Τζουμέρκα, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Καθ. Δευτέρα 10μμ
14-15/03/20 Βαρδούσια, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ

Για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος το πρόγραμμα της σχολής ορειβασίας 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 12/12/2019, Θεσσαλονίκη
– Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα της σχολής ορειβασίας με ελεύθερη συμμετοχή
– Προβολή διαφανειών (8-10μμ)

Τρίτη 07/01/20 Θεσσαλονίκη (αίθουσα) 7-9.30μμ, συνάντηση γνωριμίας, έναρξη σχολής
11-12/01/20 Βαρνούντας, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
25-26/01/20 Όλυμπος, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
18-19/01/20 Φαλακρό, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ
29/2-01-02/03/20  Τζουμέρκα, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Καθ. Δευτέρα 10μμ
14-15/03/20 Βαρδούσια, αναχώρηση Σάββατο 7πμ – επιστροφή Κυριακή 10μμ

Διδακτέα ύλη
Ορειβατικός εξοπλισμός (επιλογή, χρήση, συντήρηση), τεχνικές ορεινής πεζοπορίας, κίνηση στο χιόνι, χρήση κραμπόν-πιολέ, τεχνικές ασφάλισης, κόμποι, χειρισμοί σχοινιών, κατασκευή ρελέ, τεχνικές self-arest, προσανατολισμός με χρήση χάρτη-πυξίδας-GPS, νυχτερινή πορεία, μετεωρολογία, χειμερινή διαβίωση, αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, κατασκευή παγοσπηλιάς-χιονότρυπας, πρόγνωση χιονοστιβάδων, χρήση ARVA & avalanche probe, A’ βοήθειες στο βουνό, ιστορία της ορειβασίας, οικολογία, αρχές φυσιολογίας, διατροφή, προπόνηση-φυσική κατάσταση.

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ
Η σχολή διοργανώνεται από εγκεκριμένους ορειβατικούς συλλόγους και αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στις σχολές Αρχηγών Αναβάσεων και Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου. Για την σχολή Αρχηγών Αναβάσεων απαιτούνται 2 χρόνια ορειβατικής δράσης ενώ για τη Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου απαιτείται, η επιτυχής αποφοίτηση από τη Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου καθώς και ορειβατική-αναρριχητική δράση η οποία ορίζεται στους κανονισμούς της ΕΟΟΑ.

Εξοπλισμός
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα σύγχρονο ορειβατικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει: 1 πιολέ, 1 ζεύγος κραμπόν δετά, fast ή semi fast μαζί με αντιστομωτικούς πάτους για το χιόνι και θήκη μεταφοράς, 1 μπωντριέ (ορειβατική ζώνη) 1-2 υλικά ασφάλισης χιονιού και 1 σχοινί 50-60m (ανά 3-4άτομα). Επίσης θα διατεθούν 8 πομποδέκτες ARVA, 12 πολύσπαστα ραβδιά (avalance probes) και 6 φτυάρια χιονιού για τις ασκήσεις διάσωσης από χιονοστιβάδες, καθώς και 2 συσκευές GPS και  10 σημαιάκια με perforator για τις ασκήσεις προσανατολισμού.

Μετακινήσεις 
Η πρόσβαση στα βουνά γίνεται με πούλμαν (mountain bus) που αναχωρεί από το Πεδίο του Άρεως (Μαυροματέων & Λ.Αλεξάνδρας) το πρωί του Σαββάτου (07.00πμ) και επιστρέφει στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής (9-10μμ). Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στις 07:30πμ από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος Εθνικής οδού προς Ολυμπιακό Χωριό) ή από τα “Goodys” επί της Λ.Αθηνών στο Χαϊδάρι (όταν κατευθυνόμαστε προς Πελοπόννησο). Το κόστος του πούλμαν για κάθε σ/κ είναι 40€ και καταβάλλεται εντός του πούλμαν σε κάθε εξόρμηση ξεχωριστά. Για τους συμμετέχοντες από την Βόρεια Ελλάδα ο τρόπος μετακίνησης θα οριστεί ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους.

Mountain Bus
Η μετακίνηση με το πούλμαν της σχολής (mountain bus) είναι υποχρεωτική. Μέσα στο πούλμαν γίνεται ενημέρωση για το πρόγραμμα από τους εκπαιδευτές της σχολής και δημιουργείται κλίμα ομαδικότητας. Επίσης η μετακίνηση με το mountain bus επιβάλλεται και για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων όπως κόπωση (κυρίως στη επιστροφή από τα βουνά), χιονισμένοι δρόμοι κλπ. Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι συμμετέχοντες που κατοικούν σε επαρχιακές πόλεις και αναγκαστικά πρέπει να μετακινηθούν από & προς τα βουνά με δικά τους ΙΧ. Οι συμμετέχοντες αυτοί ΔΕΝ επιβαρύνονται με το κόστος των μετακινήσεων με το πούλμαν της σχολής.

Διαμονή
Η διαμονή γίνεται σε ορειβατικά καταφύγια ή (προαιρετικά) σε αντίσκηνα. Το κόστος διανυκτέρευσης στα καταφύγια είναι 10-13€ ενώ τα διημέρευτρα χρήσης καταφυγίου 3-5€. Τα διημέρευτρα αφορούν όσους διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα ή παγοσπηλιές αλλά χρησιμοποιούν τους χώρους του καταφυγίου (για το δείπνο, τα θεωρητικά μαθήματα κ.λπ.).

Διατροφή
Κατά την διάρκεια των πεζοποριών στο βουνό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τροφές υψηλής θρεπτικής και θερμιδικής αξίας (ξηρούς καρπούς, σάντουιτς με τυρί & σαλάμι, σταφίδες, χουρμάδες, μπισκότα κ.λπ.) που δεν έχουν πολύ βάρος και μεταφέρονται εύκολα στο σακίδιο (αποφεύγουμε τις κονσέρβες λόγο του βάρους της συσκευασίας). Το βράδυ του Σαββάτου μπορείτε να φάτε το μενού του καταφυγίου, που περιλαμβάνει συνήθως ζυμαρικά με κρέας καθώς επίσης και την παραδοσιακή φασολάδα. Φροντίστε επίσης να έχετε κάτι μαζί σας για το πρωινό της Κυριακής (π.χ. κρουασάν). Στην επιστροφή από το βουνό το απόγευμα της Κυριακής, γίνεται στάση (1 ώρα) για δείπνο σε τοπικές ταβέρνες.

Τιμή: 350 €

Περιλαμβάνονται:
– οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
– πρακτική & θεωρητική εκπαίδευση
– αμοιβές εκπαιδευτών
– τεχνικός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ, σχοινιά κ.α.)
– εποπτικά μέσα (video projector, avalanche probes, συσκευές GPS, ARVA κ.α.)
– τεχνικές σημειώσεις (σε έντυπη & ηλεκτρονική μορφή)
– ασφαλιστική κάλυψη
– παράβολα πιστοποίησης Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης
– εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο της ΕΟΟΑ  (αν δεν είστε ήδη μέλος σε κάποιο σύλλογο)

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
– έξοδα μετακινήσεων με το πούλμαν της σχολής (40€ ανά σ/κ)
– έξοδα διαν/σεων στα καταφύγια (10-13€) ή διημέρευτρα (5 €) για τους αντισκηνάδες
– διατροφή (πρωϊνό στα καταφύγια 5-8€, δείπνο στα καταφύγια 8-15 €, σνάκς 5-10€)
– ατομικός ορειβατικός εξοπλισμός (μπότες, σακίδιο κ.λπ.)
– ΦΠΑ 24% (οι ορειβατικοί σύλλογοι δεν υπόκεινται σε καθεστώς ΦΠΑ)

Κρατήσεις θέσεων & εγγραφές 
Η διαδικασία εγγραφής-κράτησης θέσης στη σχολή ορειβασίας είναι απλή, γίνεται μέσω internet από το κινητό, το tablet ή τον Η/Υ σας και διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Βήμα-1
Συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας.

Βήμα-2
Βγάζετε μια καθαρή φωτογραφία selfie με το κινητό σας (μπροστά σε ένα μονόχρωμο τοίχο) μόνον το πρόσωπο και μια την ταυτότητα σας και τις δύο όψεις και μας τις στέλνετε σε μορφή jpg ή pdf μέσω viber/whatsup στο +30 698 36 38000 ή στο email: info@basecamp.gr. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ένα σκαναρισμένο αρχείο που ήδη έχετε για ανάλογες περιπτώσεις.

Βήμα-3
Καταβάλετε την τιμή συμμετοχής (350€) ή την προκαταβολή (175€) μέσω webanking στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, βάζοντας στην αιτιολογία μόνον το ονοματεπώνυμο σας.

• Alpha Bank: 157.002.310.022.291 (IBAN: GR2601401570157002310022291)
• Eurobank: 0026.0095.54.0200964506 (ΙΒΑΝ: GR5302600950000540200964506)
• Πειραιώς: 5095-057044-925 (IBAN: GR3601720950005095057044925)
• Εθνική: 051-60574116 (IBAN: GR7301100510000005160574116)

Η διαδικασία κράτησης θέσης-εγγραφής στη σχολή έχει ολοκληρωθεί !

Ιατρική γνωμάτευση
Σε δεύτερη φάση θα χρειαστεί να μας στείλετε με τον ίδιο τρόπο, το αργότερο 10 ημέρες πριν το ξεκίνημα της σχολής, μια ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο ή παθολόγο που να λέει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με την ορειβασία. Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από την έναρξη της σχολής, από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό. Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: κ. Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι, τηλ. 210-8021830 κιν. 6937369786 Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Όροι Συμμετοχής
1. Για λόγους ασφάλειας είναι υποχρεωτική η μετακίνηση από & προς τα βουνά με το πούλμαν της σχολής (Mt.Bus). Από τον όρο αυτό εξαιρούνται οι διαμένοντες στην επαρχία οι οποίοι αναγκαστικά μετακινούνται με δικά τους ΙΧ.
2. Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
3. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.
4. Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που έχει δανειστεί από την σχολή (ή να τον στείλει με courier) με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
5. Το κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 350€ και καταβάλετε προκαταβολικά πριν την έναρξη των μαθημάτων ή σε δύο (2) ισόποσες δόσεις των 175€ (μια ως προκαταβολή πριν την έναρξη και μια εξοφλητική κατά την διάρκεια της σχολής το αργότερο έως το τρίτο σ/κ).

Πώς θα έρθετε στην 1η συνάντηση
Η πρώτη συνάντηση της Σχολής Ορειβασίας 2020 θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7-9.30μμ το απόγευμα σε αίθουσα του αναρριχητικού κέντρου The Wall που βρίσκεται στην οδό Αγ. Αθανασίου 12 στην Παλλήνη, έξοδος 14/15 της Αττικής Οδού, 100m από το σταθμό του προαστιακού «Παλλήνη» (τηλ. 210-6030093). Στην Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση θα γίνει μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα την Τρίτη 7/1/2020 από 7μμ- 9.30μμ. Η ακριβής τοποθεσία της συνάντησης, θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολής.

Ενημερωτικές συναντήσεις
Για την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερομένων, εκτός από την πρώτη συνάντηση έναρξης της σχολής, έχουν προβλεφθεί και δύο ενημερωτικές συναντήσεις με προαιρετική συμμετοχή αρκετά νωρίτερα (πριν τις γιορτές), μία στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 (8-10μμ) και μια στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 (8-10μμ). Οι συναντήσεις αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωριστούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος Παναγιώτη Κοτρωνάρο, ο οποίος θα παρουσιάσει διαφάνειες από  την δράση της σχολής και τα βουνά που θα επισκεφτούμε και θα αναλύσει το πρόγραμμα με κάθε λεπτομέρεια, επιλύοντας παράλληλα και κάθε απορία που πιθανόν υπάρχει (για τον εξοπλισμό, τις μετακινήσεις, την διαμονή κ.λπ.). Επίσης ενημερωτικές συναντήσεις και θεωρητικά μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις είτε διά ζώσης είτε με ζωντανή μετάδοση μέσω internet (Skype), κατόπιν συνεννοήσεως με τους ενδιαφερόμενους.

ΛΙΣΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Εξοπλισμός που παρέχει (σας δανίζει) η σχολή:

✓ Πιολέ (1)
✓ Κραμπόν (1 ζεύγος)
✓ Αντιστουμπωτικά χιονιού για τα κραμπόν (1 ζεύγος)
✓ Θήκη μεταφοράς κραμπόν (1)
✓ Αλουμινογωνίες (1-2) (υλικά ασφάλισης σε χιόνι)
✓ Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
✓ Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ) (1)

Υποχρεωτικός εξοπλισμός* που πρέπει να προμηθευτούν οι συμμετέχοντες για την εκπαίδευση.

✓ Κορδονέτο 5m και διατομής 7mm (1)
✓ Κορδονέτο 170cm (1)
✓ Στατικός ιμάντας 170cm (1)
✓ Στατικός ιμάντας 60cm ραμμένος (1)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
✓ Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
✓ Καραμπίνερ απλά (1)

* Το παραπάνω σετ υλικών μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από καταστήματα ορειβατικών ειδών είτε να το παραγγείλετε κατευθείαν από την σχολή σε τιμή 50€ και να το παραλάβετε εντός του πούλμαν στην πρώτη εκδρομή, στέλνοντας στο info@basecamp.gr email με θέμα «παραγγελία σετ εξοπλισμού σχολής ορειβασίας».

Χάρτες
Το μάθημα του Προσανατολισμού ξεκινά από την πρώτη μέρα και διεξάγεται καθ όλη την διάρκεια της σχολής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τους πέντε (5) πεζοπορικούς χάρτες (εκδ. Ανάβαση) για τα πέντε βουνά που θα επισκεφτούμε: Δύρφις, Άγραφα, Ταΰγετος, Τζουμέρκα, Βαρδούσια για το τμήμα Α και Βαρνούντας, Όλυμπος, Φαλακρό, Τζουμέρκα, Βαρδούσια για το τμήμα Β. Κάθε χάρτης κοστίζει 8€ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία ή να τους παραγγείλετε κατευθείαν από τη σχολή μεμονομένα (8€ ανά χάρτη) ή όλο το σετ των πέντε (5) χαρτών, σε τιμή 40€ και να τους παραλάβετε εντός του πούλμαν στην πρώτη εκδρομή, στέλνοντας email στο info@basecamp.gr ή μήνυμα στο viber/whatsup/messenger (+30 698 36 38000) με θέμα «παραγγελία σετ χαρτών των βουνών της σχολής ορειβασίας τμήμα Α ή Β».

Προτεινόμενος ατομικός εξοπλισμός

Ρουχισμός

✓ Μπότες αδιάβροχες (άκαμπτες ή ημιάκαμπτες)
✓ Κάλτσες για χειμερινό βουνό (2 ζεύγη)
✓ Θερμοεσώρουχα (1 ζεύγος)
✓ Ζακέτα fleece (polartec)
✓ Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
✓ Γάντια αδιάβροχα (2 ζεύγη)
✓ Σκούφος ή/και μπαλακλάβα (σκούφος full-face)

Γενικής χρήσης

✓ Γκέτες (1 ζεύγος)
✓ Σακίδιο 45-70lt
✓ Μπατόν (για καλύτερη στήριξη)
✓ Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
✓ Παγούρι 1-1,5lt ή/και Θέρμος 0,5-1lt (για ζεστό ρόφημα)
✓ Αλουμινοκουβέρτα
✓ Γυαλιά ηλίου
✓ Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
✓ Πυξίδα (τύπου Sylva)
✓ Χάρτες (εκδόσεις “Ανάβαση”)
✓ Σουγιάς (ελαφρύς)
✓ Αναπτήρας & σπίρτα
✓ Σφυρίχτρα
✓ Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
✓ Υπνόσακος & κάριματ (προαιρετικά)
✓ Αντίσκηνο (μόνον για τους αντισκηνάδες)

Φαρμακείο (ατομικό)

✓ Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
✓ Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
✓ Αντισηπτικό (bedadine)
✓ Παυσίπονα (depon)
✓ Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
✓ Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
✓ Προσωπικά φάρμακα

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα καλέστε στο 211 40 14 744 ή στο κινητό 6983 63 8000 ή στείλτε email στο info@basecamp.gr ή στείλτε μήνυμα χωρίς χρέωση στο Viber/WhatsUp/Messenger στο τηλ. +30 6983 63 8000.

Δήλωση Συμμετοχής

Διάβασα και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
NAI

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail σχετικά με νέες αναρτήσεις της BASECAMP

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την πιο πάνω φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας της BASECAMP μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Έναρξη-Αθήνα: 8 Ιανουαρίου 2020
Έναρξη-Θεσσαλονίκη: 7 Ιανουαρίου 2020
Διάρκεια: 11 ημέρες
Εμπειρία: Δεν απαιτείται
Πιστοποίηση: ΕΟΟΑ
Τιμή: 350€